Ook het WK voor junioren in het Keniaanse Nairobi wordt uitgesteld door de dreiging van het coronavirus. Het WK stond normaal gepland tussen 7 en 12 juli. Een nieuwe datum is er nog niet. De vraag rijst ook hoe World Athletics atleten zal opvangen die door een mogelijk uitstel van een jaar niet meer tot de juniorencategorie behoren. Op het vorige WK voor junioren in Tampere was ons land goed voor maar liefst twee medailles, met goud voor Jonathan Sacoor op de 400m en brons voor Eliott Crestan op de dubbele baanronde.

Na het uitstel van de Olympische Spelen was het slechts een kwestie van tijd vooraleer ook het WK voor junioren werd uitgesteld. World Athletics deelde zelf het nieuws mee dat het kampioenschap in de Keniaanse hoofdstad Nairobi wordt uitgesteld naar een nog later te bepalen datum. “We moeten rekening houden met de gezondheid en het welzijn van de atleten, medewerkers en supporters. We willen de atleten zo vroeg mogelijk duidelijkheid geven”, klinkt het.

Het WK voor junioren in 2018 was het meest succesvolle ooit voor ons land met twee medailles en natuurlijk die onwaarschijnlijke wereldtitel voor Jonathan Sacoor. Atleten zoals Elien Vekemans, Liefde Schoemaker en Daniel Segers zullen dus nog even geduld moeten uitoefenen in verband met hun WK. Concrete regels rond het uitstel en het feit of atleten die daardoor geen junior meer zijn op het moment van het kampioenschap zijn er voorlopig nog niet.