Afgelopen weekend stond in het teken van de laatste editie van de ‘reguliere’ Interclub. Vanaf volgend jaar bekampen de beste Belgische clubs elkaar in een gemengde competitie. Dit weekend werd het dus uitkijken naar de laatste klassieke strijd. CABW en LYRA trokken aan het langste eind bij respectievelijk de vrouwen en mannen. In het geval van LYRA was dat een bijzonder gegeven, aangezien het zo een einde maakte aan de 10-jarige hegemonie van RESC.

Zelfs zonder speerpunt Cynthia Bolingo was het CABW dat zaterdag de beste was tijdens de Interclub voor vrouwen in Dampicourt. Nochtans was het RESC dat lange tijd op weg leek naar de zege, tot CABW in extremis op en over de Brusselse club ging. Onder meer de volle buit van Fanny Smets, die voor de gelegenheid haar opgeborgen polsstokken bovenhaalde, was het CABW dat 173,5 punten totaliseerde. Daarmee deed de club 2,5 punten beter dan RESC. Merel Maes verzekerde zich in het hoogspringen van het EK voor scholieren én WK voor junioren met een sprong over 1m81.

Bij de mannen zorgde een aaneenschakeling van hoogtepunten in de hoogste afdeling voor een bijzonder attractieve atletieknamiddag in Lier. Kobe Vleminckx knalde voor thuisclub LYRA in naar 10″35, goed voor de tiende plaats op de ranking aller tijden in eigen land. Dries Van Nieuwenhove pakte op de 400m horden uit met een stevige seizoensopener van 50″93. Matthias Quintelier heerste in het kogelstoten met een worp van 18m34 en schonk LYRA op die manier de volle buit. Pieter Sisk bleef Ruben Verheyden één honderdste voor in een razendspannende 800m waarin Tibo De Smet het tempo maakte. Sisk klokte af na 1’47″20.

Jochem Vermeulen bezorgde LYRA opnieuw 13 punten na een stevig duel met Robin Hendrix in de 1500m. De tijd van 3’52″47 was eerder bijkomstig. Julien Watrin knoopte aan met een degelijke 200m. Watrin, die de komende weken de focus naar de lage horden verlegt, legde zijn halve baanronde af in 21″23. Ismael Debjani trok aan het langste eind in het prestigeduel tegen Michael Somers op de 3.000m. Op de hoge horden moest Michael Obasuyi meermaals corrigeren. Toch klokte de atleet van OEH nog af na 13″85.

Hamish Carson snoepte een puntje af van Soufiane Bouchikhi dankzij een pijlsnelle slotronde op de 5.000m. Christian Iguacel was dé man van de dag. Tussen de soep en patatten scoorde hij een tweede stek in het hinkstapspringen, om vervolgens zowel uit de blinken op de individuele 400m (46″22 en zege), als de 4x400m (snelste split) waarin hij RESC alsnog ging remonteren. LYRA was ook de beste op de 4x100m en triomfeerde zo voor eigen volk.

Het was geleden van DCLA in 2012 dat nog eens een andere club dan RESC aan het langste eind trok. Vanaf volgend jaar strijden de beste clubs tegen elkaar in een gemengde competitie. Deze acht teams maken deel uit van de zogeheten ‘Super League‘: LYRA, RESC, CABW, RFCL, DAMP, KAAG, DCLA en OEH.