Svein Arne Hansen, de Noorse voorzitter van European Athletics, is overleden. Arne Hansen, die in 2015 verkozen werd tot voorzitter van de Europese Atletiekfederatie en vervolgens vorig jaar herverkozen werd, kreeg in maart af te rekenen met een beroerte. Hij werd 74.

Svein Arne Hansen, de man die sinds 2015 aan het roer staat van European Athletics, is in Oslo overleden. De Noor kreeg op 15 maart af te rekenen met een beroerte, maar herstelde niet van het voorval. De voorzitter ad interim Dobromir Karamarinov reageerde op het overlijden van zijn collega. “Ik ben enorm geraakt door het overlijden van Svein Arne. Hij was een fantastisch leider, een visionair voor onze sport en een charismatische persoonlijkheid in de atletiekfamilie. Hij was door velen geliefd en een bijzondere grote vriend voor atleten. We zijn een groot man verloren. Al mijn gedachten gaan uit naar zijn familie in deze moeilijke tijd”, aldus Karamarinov.

Ook de CEO van European Athletics Christian Milz reageerde op het groot verlies binnen de organisatie. “De wereld van onze sport en onze familie bij European Athletics is een goede vriend en inspirerende leider verloren. Ik heb de eer en het genoegen gehad om ook voor zijn ambtstermijn als voorzitter met hem te morgen werken. Hij heeft onze sport in het juiste daglicht proberen stellen én deed dat telkens met een smile op z’n gezicht. We zullen hem allemaal missen”, voegt de CEO toe.

Arne Hansen genoot de afgelopen jaren zichtbaar van het succes van de Noren op Europees- en wereldniveau. Karsten Warholm, de broers Ingebrigtsen en Sondre Nordstad Moen bezorgden hem vele hoogtepunten. Daarnaast was Arne Hansen een erg toegankelijke voorzitter, die bijzonder enthousiast voor de dag kwam bij grote én kleine evenementen.