Peter Genyn heeft zijn koppositie op de wereldjaarlijst terug kunnen veroveren. Dat deed hij op de Gentse Feestenmeeting, waar er ook tal van andere mooie prestaties werden neergezet.

Kogelstootster Melissa Boekelman heeft een geslaagde comeback gemaakt in Gent. Ze liet vijf constante pogingen opmeten, waarvan 16m83 de verste was. Yoika De Pauw werd tweede in een seizoensbeste van 14m02. Remi Malengreaux stelde niet teleur voor eigen publiek. Hij won dankzij een verre 63m79 in het hamerslingeren. In het discuswerpen ging de overwinning met 60m60 naar de Jamaicaan Chad Wright. Zijn landgenoot Ashinia Miller nam met 19m12 het kogelstoten voor zijn rekening.

Rolstoelatleet Peter Genyn was de grootste publiekstrekker in Gentbrugge. Op de 200m moest hij vrede nemen met 37″90, maar op de 100m stelde hij niet teleur. Met een tijd van 20″12 zet hij een seizoensbeste neer, niet ver verwijderd van zijn persoonlijk record (19″89). Met deze chrono staat hij opnieuw bovenaan de wereldjaarlijst binnen zijn categorie. “Deze toptijd is hoopgevend voor het WK in Dubai zeker gezien de lichte tegenwind. Mijn seizoen is eigenlijk slecht van start gegaan, met veel tweede en derde plaatsen. Ik bewijs nu dat we terug op de goede weg zijn.”

Ook op de 100m en 200m bij de mannen werden snelle tijden gelopen. Het waren telkens de Nederlanders die met de overwinning gingen lopen. Op de kortste afstand zegevierde Dominique Zwiep met een tijd van 10″68. Op de halve baanronde mocht zijn landgenoot Jim Van Gorkum met 21″27 zijn handen in de lucht gooien. Nederlander Isayah Boers werd telkens tweede, maar liep in de reeksen van de 100m met 10″66 wel de snelste chrono. Op de 800m liep haas Zahafi Moad door naar de overwinning. Hij hield er met 1’47″25 een knappe tijd aan over. In diezelfde reeks zette Maxime Delvoie met 1’50″65 een PR neer. Bij de vrouwen verbeterde Axana Schaeverbeke zich naar 2’11″94. Voor de overwinning was 2’06″82 nodig. Die eer viel Alena Brooks van Trinidad en Tobago te beurt.

Alle uitslagen kan u hier terugvinden.