Kevin Mayer was dé grote ster op de Décastar. Mayer vestigde vorig jaar het wereldrecord in Talence met een fabelachtig puntentotaal van 9.126 punten. Afgelopen weekend was voor de 27-jarige Fransman vooral een eerste test na een zwaar trainingsblok. Mayer kondigde op voorhand aan dat hij naar alle waarschijnlijkheid niet aan alle proeven zou deelnemen en zo geschiedde.

De Franse wereldrecordhouder hield het op zes disciplines, maar kon wel op de onvoorwaardelijke steun van het thuispubliek rekenen. Na afloop van zijn zes proeven spraken we kort met Mayer over wat hij in 2019 hoopt te verwezenlijken, zijn wedstrijdplanning, het WR en zijn trainingsmakker Benjamin Hougardy.

“Doha is nog drie maanden ver, maar ik ben vooral vermoeid door zware trainingsweken. Ik weet echter dat ik de komende maanden ga opbouwen om in Doha voor een exploot te zorgen. Ik mik op de wereldtitel en een verbetering van mijn wereldrecord. Ik ga elk jaar vooruit en weet dus dat als alles in zijn plooit valt er nog meer mogelijk is”, aldus Mayer. Het volledige interview kan u hieronder bekijken.