Thomas Van der Plaetsen zal dan toch niet naar Réunion trekken om op 18 en 19 december een gooi te doen naar een ticket voor de Olympische Spelen van Tokio. De meerkamper, die eind september als eerste Belg ooit op eigen bodem meer dan 8.000 punten scoorde in helse omstandigheden, moet passen voor de tienkamp op het Franse eiland door knieklachten. Daardoor mist hij een unieke kans om in het gezelschap van Kevin Mayer een ticket richting Tokio te boeken. Er is echter ook goed nieuws voor de meerkamp op Réunion aangezien wereldkampioene Katarina Johnson-Thompson van de partij zal zijn. 

Een vlekkeloze voorbereiding met het oog op het olympische jaar 2021 komt er helaas niet voor Thomas Van der Plaetsen. De meerkamper sukkelt namelijk met de knie en moet daardoor de meerkamp op het Franse eiland Réunion laten schieten. Een spijtige zaak voor de meerkamper die eind september nog de eerste landgenoot werd om op Belgische bodem de kaap van 8.000 punten te ronden. Van der Plaetsen zou op Réunion samen met onder meer Kevin Mayer een gooi doen naar de olympische limiet op de tienkamp, die 8.350 punten bedraagt. Mayer, die het WR verbeterde in 2018 maar sindsdien geen enkele tienkamp volledig afwerkte, moet ook nog op zoek naar die limiet om zeker te zijn van een deelname aan de Spelen.

Afzeggen voor de meerkamp op Réunion moet een bittere pil zijn voor Van der Plaetsen, 29 ondertussen. “Thomas heeft last aan de knie en daardoor willen we geen risico’s nemen. We bekijken voorlopig welke meerkampen op de mogelijke planning kunnen komen, zowel indoor als outdoor”, klinkt het bij zijn management. Goed nieuws is er wel voor de meerkampfans, aangezien de Britse wereldkampioene Katarina Johnson-Thompson net zoals Mayer naar het eiland afzakt om er op 18 en 19 december een meerkamp af te werken. Voor de Britse wordt het haar eerste zevenkamp sinds haar triomf op het WK in Doha.