Nog 7 dagen en dan is het weer verzamelen geblazen in de Topsporthal voor de IFAM. Zowel de betere nationale als internationale atleten zakken maar al te graag af naar dit atletiekfeest. De weelde aan talent op de voorlopige deelnemerslijst maakt het moeilijk er enkele potentiële smaakmakers uit te kiezen. Vandaag geven we het woord aan Elise Mehuys. De Vlaamse Kampioene op de 60m start ook nu weer heel ambitieus en mag zich ook aan een sterke tegenstand verwachten. Voelt u de IFAM Koorts ook al stijgen?

Dag Elise, hoe verliep de voorbereiding voor dit seizoen?

“Zeer goed! Ik heb al mijn trainingen kunnen afwerken en buiten af en toe een klein kwaaltje heb ik geen last gehad van blessures.”

Vorig jaar heb je heel wat progressie gemaakt. Wat zijn jouw doelen nu? Waar mik je op?

“Mijn grote doel is om de limiet te lopen voor de Universiade (Napels, red.) van volgende zomer. De limieten zijn nog niet bekend dus ik weet natuurlijk nog niet exact welke tijd ik moet lopen om erbij te zijn, maar op basis van de limieten van afgelopen twee jaar heb ik ongeveer wel een beeld van wat ze verwachten. Hier wil ik dan ook vol voor gaan.”

Hoe lukt de combinatie topsport met studies?

“Die combinatie is zeker niet altijd even gemakkelijk. De examens vallen vaak samen met wedstrijden en dat vergt toch een extra inspanning van je lichaam, zowel mentaal als fysiek. Ik heb altijd de volledige 60 studiepunten opgenomen, maar nu zit ik in mijn laatste jaar bio-ingenieur en heb ik voor de eerste keer beslist om dit laatste jaar op te splitsen in anderhalf jaar. Met een thesis en het doel om de Universiade te halen zou het heel zwaar zijn om alle vakken te doen. Het voordeel hiervan is dat ik nu al merk dat het fijn is om wat meer tijd te hebben om voldoende te recupereren tussen de trainingen en toch ook nog tijd te hebben om af en toe wat te ontspannen en andere leuke dingen te doen. Dat maakt de combinatie toch wat makkelijker.”

Je bent in Berlijn gaan kijken naar het EK, doet zoiets je dromen van meer?

“Ja dat was een zeer fijne ervaring en als je die atleten bezig ziet wil je daar zeker zelf ook tussen staan. Ik ben als junior met de 4x100m wel naar het EK geweest maar dat is ondertussen wel al even geleden. Tot nu toe was dat een van de mooiste ervaringen die ik al heb meegemaakt.”

Kijk je uit naar de IFAM?

“Ja, ik kijk heel erg uit naar de IFAM. Nu nog een weekje doortrainen en dan hopelijk op de IFAM een mooie tijd neerzetten. Mijn winterseizoen is sowieso minder belangrijk dan de zomer maar ik loop heel graag 60m. De afstand ligt me ook wel en ook de omstandigheden zijn indoor altijd heel goed. Geen wind of regen. Dus dat maakt het ook wel altijd heel leuk.”