De viervoudige Europese indoorkampioen polsstokspringen, Renaud Lavillenie, staat drie weken aan de kant als gevolg van een letsel aan zijn hamstring. Het vertrouwen van de Fransman krijgt zo een flinke knauw op iets meer dan een maand voor het EK indoor in Glasgow. Lavillenie is met zijn 6m16 nog steeds de wereldrecordhouder indoor.

Renaud Lavillenie ziet zijn kansen op een vijfde Europese indoortitel slinken. De 32-jarige polsstokspringer liep zondag tijdens de opwarming van een meeting in Parijs een blessure op. De wereldkampioen gaf even later ook forfait. Het verdict achteraf was nog harder voor de Fransman: Drie weken zal het duren om te herstellen van zijn blessure aan de hamstring. Met nog iets meer dan een maand te gaan tot het EK indoor lijkt het onwaarschijnlijk dat Lavillenie daar in topvorm zal verkeren. Een forfait voor dit internationaal kampioenschap is (nog) niet aan de orde.