Niemand die er echt aan twijfelde, maar Eline Berings heeft zopas de EK-limiet voor Glasgow in de wacht gesleept. In haar eigen Topsporthal knalde ze tijdens de reeksen van de 60 meter horden naar 8″07 waarmee ze onder de gevraagde 8″09 bleef.

Het werd plots opvallend stiller in de Topsporthal en dat kon maar één ding betekenen: publiekslieveling Eline Berings stond klaar voor haar reeks van de 60 meter horden. Meteen na het startsignaal gingen de decibels de hoogte in waardoor Berings onder luid gejuich richting de finish kon snellen. Ze nam van bij de start de leiding en gaf deze niet meer uit handen. Met 8″07 bleef ze nog een eind verwijderd van haar eigen BR (7″92), maar duikt ze wel knap onder de gevraagde 8″09. Berings mag zich zo opmaken voor haar vierde Europese kampioenschap in zaal.

In de finale ging Berings zelfs nog een stuk sneller. Ze klokte af op 8″04, maar moest wel de Nederlandse Nadine Visser voorlaten. Die kaapte de overwinning weg met een tijd van 7″96.

U kan de race van de hordeloopster hier opnieuw bekijken.