De Belgische mannenploeg voor het EK veldlopen in Tilburg is onthoofd. Sterkhouder Soufiane Bouchikhi moet een streep trekken door het EK met een knieblessure, die hem ook al weghield van de start van de CrossCup.

Dat Soufiane Bouchikhi morgen niet zou starten in Mol, wisten we al. Maar nu komt de nummer vijf van het EK veldlopen in Slovakije vorig jaar met groter nieuws: hij geraakt niet tijdig fit voor het EK in Tilburg.

“Het EK is nu volledig uitgesloten”, spreekt Bouchikhi klare taal. “Ik ben al blij als ik binnenkort een deftig duurloopje van 40 minuten kan doen. Ik loop nu elke week 20 minuten om te kijken of pijnvrij lopen mogelijk is. Nog liever heb ik een stressfractuur of een spierscheur dan deze knieblessure. Je weet niet hoe lang het kan duren. Soms weken, soms maanden, soms zelfs nog langer.”

Er is nog weinig progressie in de knie van Bouchikhi, en zelfs als die er de komende weken wel komt, trekt hij niet naar Tilburg. “Ik ben nog altijd alternatief aan het trainen. Zelfs als ik fit geraak twee weken voor de selectiecross in Roeselare, ga ik niet naar het EK. Als ik meeliep, was het om minstens mijn vijfde plaats van vorig jaar over te doen. Zonde, maar de Belgische ploeg gaat het wel supergoed doen zonder mij, daar ben ik van overtuigd”, besluit Bouchikhi met mooie worden.