Soufiane Bouchikhi heeft de 48ste editie van de NN Halve Marathon in Egmond op zijn naam geschreven. Bouchikhi was aan de Nederlandse kunst duidelijk de beste. Onze landgenoot haspelde zijn halve marathon af in 1u07:30. Op de erelijst in Egmond volgt Bouchikhi Bashir Abdi op. Abdi won in 2020 op Nederlandse bodem. Bij de vrouwen ging de zege naar Nederlands recordhoudster op de marathon, Nienke Brinkman. 

Soufiane Bouchikhi kiest opnieuw resoluut voor de marathon. De afgelopen maanden was de 32-jarige atleet geregeld als haas aan het werk in stadsmarathons zoals die van Amsterdam en Frankfurt. Op de NN Egmond Halve Marathon liep Bouchikhi voor eigen rekening en dat deed onze landgenoot mét succes. Nadat Nederlands marathonkampioen Khalid Choukoud het initiatief nam in de openingsfase, was het Bouchikhi die met veel grinta aan de boom ging schudden.

Bouchikhi dook solo de slotfase in en zou probleemloos het zegegebaar maken in 1u07:30. Op de erelijst in Egmond volgt hij niemand minder dan Bashir Abdi op. Abdi won in 2020. De afgelopen twee edities in Egmond werden geschrapt vanwege de coronapandemie. De Nederlanders Tom Hendrikse en Choukoud vervolledigden het podium. Bij de vrouwen leek Andrea Deelstra lang op weg naar de zege, tot marathonsensatie Nienke Brinkman op en over haar landgenote ging. De Nederlandse recordhoudster op de marathon klokte af na 1u18:23.