Soufiane Bouchikhi keert terug naar het veldlopen en de piste. Die beslissing maakte de 31-jarige atleet vandaag tijdens en na de marathon van Valencia, waarin hij rond kilometer 30 met krampen aan de kant van de weg stond. Bouchikhi beet door en finishte uiteindelijk in 2u20:15. Op Instagram kondigde hij zelf aan dat een punt achter zijn marathonavontuur zet. 

Soufiane Bouchikhi laat de marathon voor wat het is en keert terug naar het veldlopen en de piste. Dat heeft de 31-jarige atleet zelf aangekondigd in een video op Instagram. Bouchikhi kwam vandaag aan de start van de marathon van Valencia. Hij kon opnieuw niet overtuigen en strompelde in 2u20:15 over de finish, ruim zeven minuten boven zijn persoonlijk record. Voor de voormalige Belgische kampioen in het veld en op de piste was het de marathon van de allerlaatste kans. Rond kilometer 30 ging het licht uit.

“Alles ging goed vandaag, tot ik rond kilometer 30 overal krampen begon te krijgen. Het was zo erg dat ik zelfs moest stoppen met lopen. Na een korte pauze kon ik opnieuw vertrekken, maar tussen kilometer 30 en 38 moest ik toch vijf keer langs de kant gaan staan. Deed ik dat niet, dan zou ik net zoals vorig jaar in een ambulance geëindigd zijn. Het deed pijn om voorbijgelopen te worden door atleten die intrinsiek niet mijn kwaliteiten hebben, maar ik heb besloten om te volharden en toch te finishen”, aldus Bouchikhi in zijn video op Instagram.

“Ik merk nu dat de marathon niet mijn discipline is. De bedoeling voor mijn overstap naar de marathon was niet om 2u12 te lopen, maar wel om mee te strijden met de Europese toppers. Mijn lichaam is niet gemaakt om zo snel te lopen als 2u05. Het is een opluchting dat ik weet dat de marathon niet mijn ding is, want nu kan ik terugkeren naar de piste en het veld. Voor die afstanden train ik héél graag en ik geniet ook absoluut van die wedstrijden. Ik heb me te veel laten beïnvloeden door anderen om de marathon te proberen. Mijn tijden op piste zijn veel meer waard dan tijden op de marathon. Het is een opluchting dat ik opnieuw naar de piste kan. Ik ga vooral opnieuw genieten van het proces. Binnenkort breng ik jullie op de hoogte van mijn nieuwe doelen.”

De volledige video kan u hieronder bekijken. Lahsene Bouchikhi debuteert in principe begin volgend jaar op de marathon. De jongere broer van Soufiane lijkt op basis van haaswerk meer aanleg te hebben voor het lange werk op de weg.