Veel Belgisch meerkampgeweld bij de vrouwen op het EK atletiek volgende week. In het spoor van Nafi Thiam zullen Noor Vidts en Hanne Maudens strijden voor een mooie eindnotering. Die laatste kan alvast terugblikken op een schitterende zevenkamp in Götzis, toch wil ze in Berlijn hoger, verder én sneller gaan.

In Ninove ging Hanne Maudens nog een laatste keer de competitie aan alvorens naar Berlijn af te zakken. Ze koos er voor het hoogspringen maar moest het uiteindelijk stellen met 1m72. “Door de voortdurend draaiende wind ging mijn arm sneller liggen. Mijn fouten werden uitvergroot, maar mijn aanloop was wel in orde”, verklaarde ze achteraf.

Hanne Maudens op het WK in Londen, vorig jaar. – foto: Jasper Jacobs

“Ik heb vertrouwen dat volgende week donderdag en vrijdag alle puzzelstukjes in elkaar zullen vallen, ondanks dat ik de voorbije periode geen persoonlijke records kon laten optekenen. Mijn trainingen verlopen zelfs beter dan dezelfde periode voor Götzis. Met het vertrouwen zit het wel goed!”

Voor de atlete van Vlierzele Sportief wordt het een eerste EK bij de senioren. Vorig jaar nam ze wel al deel aan het WK in Londen, daar eindigde ze op de 23ste plek. “Top 10 wordt het doel voor mij, al zal de eerste focus op een persoonlijk record liggen. Ik kan op zowat elke discipline een beetje beter doen denk ik.” Haar beste prestatie staat sinds Götzis op 6252 punten. Dinsdag vertrekt de meerkampster met het vliegtuig naar Berlijn waar ze twee dagen later haar meerkamp zal aanvatten. Een meerkamp die wellicht grotendeels in de schaduw van Nafi Thiam zal staan, al heeft Hanne Maudens daar ondertussen al voldoende ervaring mee.