Na het WK voetbal en de Tour verschuift Sporza deze periode alle aandacht toe naar de Europese kampioenschappen. Zeven olympische sporten bundelen voor het eerst de krachten, de atletiekcompetities starten maandagnamiddag. Sporza volgt vanaf dinsdag het gebeuren op de voet, alle avondsessies worden integraal uitgezonden.

Sportliefhebbers hoeven zich dezer dagen niet te vervelen. De Europese kampioenschappen zijn donderdag in Glasgow reeds op gang getrapt, maandag klinkt in Berlijn het eerst startschot voor de atletiekcompetities. Een gloednieuwe bundeling van zeven olympische sporten moet ervoor zorgen dat dit vierjaarlijkse evenement een toonaangevende rol zal spelen op de sportkalender.

Sporza maakt van de gelegenheid maar wat graag gebruik om de verschillende Belgische atleten in beeld te brengen. Voor de tv-uitzending vallen er de eerste dagen nog een aantal competities uit de boot, maar via de Sporza-livestream zijn alle sessies vanaf dinsdagvoormiddag wel te volgen. Marc Willems en Kris Meertens verzorgen traditiegetrouw het commentaar, Maarten Vangramberen staat hen bij met interviews. Op de radio zorgt Bert Sterckx voor live-flitsen tijdens verschillende programma’s.

De tv-uitzendingen van de avondsessies worden op bepaalde dagen (tussen 20u en 20u20) onderbroken voor Terzake, sporadisch ook voor wedstrijden met Belgen in Glasgow.

Uitzendplannen TV

dinsdag 7/8               ochtendsessie niet

                                    avondsessie integraal op CANVAS

woensdag 8/8            ochtendsessie 9u30-10u en 12u-12u30 op EEN

                                    avondsessie integraal op CANVAS

donderdag 9/8          ochtendsessie vanaf 10u-12u op EEN

                                    avondsessie integraal op CANVAS

vrijdag 10/8               ochtendsessie vanaf 10u45-12u30 op EEN

                                    vervolg ochtendsessie van 12u25-14u30 op CANVAS

                                    avondsessie integraal op CANVAS

zaterdag 11/8            avondsessie integraal op CANVAS

zondag 12/8               marathon van 11u-12u20 op EEN

                                    avondsessie integraal op CANVAS

Uitzendplannen livestream

  • alle ochtendsessies vanaf dinsdag (wedstrijden van de Belgen mét commentaar)
  • alle avondsessies vanaf dinsdag (integraal met commentaar)

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.