Aaron Botterman heeft met 1’46″89 opnieuw een fraai kunststukje opgevoerd in de 800m-finale van het Belgisch kampioenschap. Gisteren was hij solo al goed voor 1’47″27 in de reeksen, vandaag klaarde hij opnieuw de klus volledig alleen. Voor het EK in Berlijn is 1’46″70 nodig.

“Ik won niet met een paar vingers, maar met een hand in de neus de Belgische titel”, vertelde Botterman meteen na de finish. “Er zijn zoveel factoren die meespelen op de 800m. Je moet goed zitten, de conditie en de omstandigheden moeten ook allemaal meezitten. Dat zijn allemaal omstandigheden die op andere nummers naar mijn gevoel makkelijker te verkrijgen zijn. Soms heb je van die wedstrijden waar je op voorhand weet dat het gaat gebeuren. Vandaag had ik dat gevoel en dacht ik echt dat het zou lukken waardoor het nog harder aankomt. Ik ben echt teleurgesteld, maar uiteraard ook blij want ik heb in vier jaar niet meer zo snel gelopen als vandaag. Hier koop ik jammer genoeg niets mee. Ik heb vier jaar getraind voor eigenlijk nog altijd niets”, aldus een ontgoochelde Botterman.

Een volgende limietpoging volgt op de Nacht van de Atletiek. De Flanders Cup in Kortrijk staat met een vraagteken achter in de agenda van de Gentenaar. “Kortrijk zou kunnen maar is nog niet zeker. Ik moet het eens bekijken want het zou dom zijn om nu halsoverkop verschillende wedstrijden te lopen om op niets uit te komen.”

Bekijk de krachttoer van Aaron Botterman hieronder.