Hanne Claes heeft al vroeg op de middag wellicht voor dé prestatie van dit Belgisch kampioenschap gezorgd. In de finale van de 400m horden knalde de RESC-atlete naar 55″20. Een verpulvering van haar vorige besttijd die 56″25 bedroeg. Claes schuift zo op naar de tweede plek op de ranglijst aller tijden.

Het podium van de 400m horden leek op voorhand al vast te liggen met als drie grote favorieten: Hanne Claes, Margo Van Puyvelde en Justien Grillet. Hoe de drie favorieten de de podiumplaatsen zouden verdelen leek minder voorspelbaar.  In de laatste 100m werd snel duidelijk dat het minder spannend zou worden dan verwacht. Met een straat voorsprong stormde Claes richting de finish en gaf ze de concurrentie het nakijken. Ze klokte af na een verbluffende 55″20 en scherpt zo met maar liefst een volle seconde haar besttijd aan. Enkel Ann Mercken deed ooit beter met 54″95. Op de Europese jaarranglijst schuift de pupil van Jacques Borlée op naar de zesde plek.

Iets verderop snelde Margo Van Puyvelde overtuigend naar het zilver in 56″13. Justien Grillet bezette zoals verwacht de overige podiumplaats met 56″31. Beiden gingen nooit sneller dan vandaag en kunnen eveneens terugkijken op een geslaagd kampioenschap. Zij bezetten momenteel de 15e en 16e plek op de Europese ranglijst. Dat belooft voor Berlijn waar we alle drie deze dames aan het werk zien.

Bekijk hier de laatste 100 meter van Hanne Claes.