Het regent hier limieten in het Koning Boudewijnstadion. Op de 400m slaagden niet één, niet twee, maar drie kanjers erin om onder de EK-limiet te duiken. Kevin Borlée noteerde de snelste tijd met 45″52, broer Dylan Borlée kwam een zucht later over de meet in 45″55. Wie ook onder de (belofte)limiet dook was Alexander Doom met 46″46.

De vorige prestaties van de dag en de ideale weersomstandigheden deden al vermoeden dat de 400m bij de mannen ook wel eens limieten zou kunnen opleveren. Dylan en Kevin Borlée, die voor het eerst dit jaar tegen elkaar uitkomen, vonden de nodige tegenstand bij Robin Vanderbemden, Julien Watrin en zeker ook bij Alexander Doom die voor de grootste verrassing zorgde. Het trio Vanderbemden-Kevin-Dylan gaven elkaar lange tijd geen duimbreedte toe. In de laatste 30 meter hadden de broers nog het meeste volume in de tank en konden zij nog een laatste keer stevig doortrekken. De oudste van de twee trok aan het langste eind en bleef Dylan met drie honderdsten voor. Voor Dylan betekende dit wel een kleine verbetering van zijn PR met twee honderdsten. Robin Vanderbemden strijkt het brons op met 46″09, maar blijft wel boven het EK-minimum van 45″89.

Iets verderop vocht Alexander Doom voor wat hij waard was om zo als vierde af te klokken in 46″46, een nieuwe besttijd. Zijn EK-minimum bedroeg 46″70. Het mag echter toch wel een verrassing genoemd worden dat Doom zich bij de EK-selectie voegt aangezien hij voor dit BK nog niet verder kwam dan 47″91.

De wedstrijd gemist? Bekijk hieronder dan de laatste 100 meter én de ontlading van Dylan Borlée.