Nick Van Peborgh kende al een degelijk seizoensbegin. De 34-jarige langeafstandsloper werd tweede op de Antwerp 10 Miles en toonde zich enkele dagen geleden op de 3.000m in Herentals. Het doel voor Van Peborgh ligt dit seizoen echter op de IFAM. Al lonkt er vandaag een Belgische titel op de 10.000m.

Nick Van Peborgh en de 10 Miles van Antwerpen, het blijft een unieke relatie. Al vijf keer kon hij de prestigieuze wedstrijd winnen. De laatste twee jaar moest hij vrede nemen met een tweede plaats. “De 10 Miles blijft voor mij een zeldzame wedstrijd”, blikt de Antwerpenaar terug. “Een toprace waar er op sportief vlak, door de focus van de organisatie, weinig te beleven valt. Dat is ook de reden waarom het de laatste drie jaar een duel is tussen mij en iemand van Tensafit Running Team. Moest de organisatie ook maar een minimum aan interesse hebben in topatleten zouden ze potentieel hebben om Europees bij de topwedstrijden te behoren. Ik start nog elk jaar met enkel een gratis startnummer.”

Desondanks kon Nick Van Peborgh in warme omstandigheden een stevige prestatie neerzetten. “Op sportief vlak was het nochtans kantje boord. Ik zat met een zware contractuur aan de rechterkuit. Slechts twee dagen voor de race kon mijn masseur die loskrijgen.” In Herentals haalde hij op 1 mei zijn snelle benen nog eens boven met een 3.000m op de piste. “Het overschakelen van de lange afstand naar de korte deed pijn aan de benen. Ik had het vooral de eerste twee ronden lastig en miste een ferme eindsprint waardoor ik net boven mijn persoonlijk record uitkwam.”

Steven Casteele (rechts) in strijd met Nick Van Peborgh (links) op het BK 10.000m vorig jaar. – Foto: Peter Wagemans

Vandaag gaat Van Peborgh in Luik vol voor de Belgische titel op 10.000m. “Na twee bronzen en twee zilveren medailles hoop ik nu eens op goud. Er is altijd wel iemand die verrast dus ik zal toch de kat uit de boom moeten kijken.” Al die wedstrijden staan in het teken van de IFAM. Op 26 mei neemt hij in Oordegem de 5.000m voor zijn rekening. “Ik wil in de eerste plaats mijn persoonlijk record van vorig jaar (13’53″08) bevestigen. Er onder duiken wordt moeilijk, en als het dan gebeurt zal dat niet significant zijn.”

1 REACTIE

  1. Goed en moedig gesproken Nick. Wat Golazo zich allemaal veroorlooft grenst aan het onfatsoenlijke. Pure geldklopperij is hun enig doel met alle gevolgen van dien: Dramatische drankbedeling bij de toppers in Rotterdam marathon, verkeerd sturen van Thomas de Bock tijdens Antwerpen marathon, onverantwoorde drankbedeling in datzelfde Antwerpen (gelukkig zijn er geen doden gevallen), verkeerd sturen van de koplopers tijdens marathon Dusseldorf. ’t Zijn maar enkele voorbeelden. Dan te weten dat het bedrijf gerund wordt door ex-topatleten die vroeger zelf wel links en rechts een illegaal centje mee graaiden bij hun prestaties. Maar daar praten ze liever niet over. Nu wordt een 4 of 5u prestatie (???) van mister nobody verheven tot het heldendom. Als De Wever in Antwerpen een grote stadsmarathon wil uitbouwen kan hij best met andere mensen in zee gaan, mensen die respect hebben voor toplopers en hun in die zin eerlijk behandelen, daarbij de eigen toppers die, meestal heel hun jeugd hebben opgeofferd uit liefde voor de atletiek, niet vergetend. Wat op zo veel plaatsen in Nederland kan (bij niet Golazo organisaties) moet in Vlaanderen ook kunnen. Respect voor echte toppers en respect voor eigen toppers.

Reacties zijn gesloten.