Heel wat landgenoten hebben zich zondag van hun beste kant laten zien op de Singelloop in Breda. Nick Van Peborgh werd tiende op de halve marathon bij de mannen. Bij de vrouwen haalden Hanna Vandenbussche en Hanne Verbruggen de top tien.

De 33ste Singelloop Breda heeft weer heel wat Belgen bovenaan op de resultatenpagina staan. Nick Van Peborgh toonde zich de snelste bij de mannen. Hij klaarde de halve marathon in 1u04:44 en werd daarmee tiende. De vijfvoudig winnaar van de Antwerp 10 Miles was zo de derde Europeaan aan de finish. Nederlander Michel Butter viel net buiten de top 10. Master Abdelhadi El Hachimi werd zowaar tweede Belg op een zeventiende stek in een tijd van 1u06:53, net voor Kjell De Hondt. De overwinning was na 1u00:51 weggelegd voor Berhane Tesfay uit Eritrea. Hij haalde het in een ietwat tactische race met een pittige versnelling op het einde. Daardoor kwam het parcoursrecord nooit echt in beeld.

Hanne Verbruggen – Foto: Peter Wagemans

Bij de vrouwen kwam Hanna Vandenbussche in de buurt van haar persoonlijk record. Met 1u14:13 slaagde ze daar net niet in, al leverde het haar wel een mooie zevende plaats op. Hanne Verbruggen eindigde twee plaatsen verder, wél met een persoonlijk record van 1u16:10. “Ik had vandaag zeker onder de 1u15 kunnen lopen”, vertelde Verbruggen achteraf. “Vanaf kilometer 15 had ik te kampen met darmproblemen. Daardoor moest ik op het einde ook regelmatig wandelen. Het feit dat ik hier een persoonlijke beste loop zonder specifieke trainingen belooft veel goeds voor volgend jaar. Echte marathonplannen zijn er nog niet, we zien wel hoe het verder gaat.” Karen Van Proeyen en Lore Tack finishten respectievelijk twaalfde (1u18:50) en dertiende (1u20:10). De Keniaanse Gladys Jeptepkeny kwam als eerste vrouw over de streep na 1u12:53. De 34-jarige Nederlandse Ruth van der Meijden haalde verrassend het zilver binnen in een nieuw persoonlijk record van 1u13:00.

De uitslagen kan je hier bekijken.