Het bekendste loopfeest van het land, de AG Antwerp Marathon & 10 Miles, zit er weer op. Vanmorgen trokken Willem Van Schuerbeeck en Astrid Verhoeven aan het langste eind op de marathon. Nick Van Peborgh schreef enkele uren later voor de zesde keer de Antwerp 10 Miles op zijn naam. Lore Tack was de snelste bij de vrouwen.

Van Schuerbeeck en Verhoeven op solotour

Het parcours in Antwerpen staat niet bepaald garant voor topchrono’s omwille van de hoogtemeters die overbrugd moeten worden. Ook de regenbuien maakten de omstandigheden niet optimaal. Willem Van Schuerbeeck liet het niet aan zijn hart komen en schudde al kort na het startsignaal iedereen van zich af. De eerste 10 kilometer haspelde hij af in 33’07 waardoor hij al meer dan een minuut voorsprong had op de Nederlander Colin Bekers. Van Schuerbeeck kende geen verval de eerste 30 kilometer en bleef eenzaam kilometers malen. Na 30 kilometer stokte het tempo lichtjes bij de ervaren marathonman, maar zijn voorsprong kwam op geen enkel moment in gevaar. Van Schuerbeeck kon na 2u21:39 de handen in de lucht steken. Ruim 5 minuten later kwam ook Bekers (2u26:57) over de finish. Adrien Born kon dankzij een sterk slot de derde podiumplek bemachtigen. Zijn tijd bedroeg 2u33:35.

Astrid Verhoeven stond voor het eerst in haar carrière aan de start van een marathon. Net als bij de mannen kende ook de wedstrijd bij de vrouwen weinig spanning. Ondanks haar gebrek aan ervaring koos ook Verhoeven het hazenpad door de andere dames ver achter zich te laten. Verhoeven liet er een heel gelijkmatig tempo op na en kwam halverwege door in 1u21:05. De tweede wedstrijdhelft had ze nog voldoende in de tank om een tandje bij te steken. In haar eerste marathon ooit klokte ze af na 2u41:18. Een knap resultaat van de voormalig veldloopspecialiste. Het was even wachten op de nummer twee, maar met 3u08:32 verzekerde Natalie De Ridder zich van het zilver. Elly Kerstens mocht dankzij haar 3u10:10 eveneens het podium op.

“Het was supertof om te ervaren”, blikte Verhoeven na afloop terug. “Ik heb echt genoten en voelde al snel aan dat ik mijn tempo kon opdrijven. Ik ben zeker tevreden met deze prestatie. Ik combineer de marathontrainingen met mijn eigen zaak waardoor het niet altijd makkelijk was een goed evenwicht te vinden tussen de trainingen, het werken en zorgen dat ik voldoende rust. Dankzij mijn nieuwe coach, Willem Van Schuerbeeck, bracht ik het er quasi vlekkeloos vanaf op mijn eerste marathon. Ik miste enkel een gelletje rond kilometer 32 waardoor ik het even moeilijk kreeg. Gelukkig heb ik mij vanaf kilometer 35 kunnen herpakken. Mijn doel wordt om elke keer een tikkeltje sneller te proberen gaan en we zien wel waar we uitkomen.”

Van Peborgh zet de teller op zes, Tack zorgt voor eerste zege bij de vrouwen

Nick Van Peborgh moest de voorbije twee jaar genoegen nemen met de tweede plek. Vandaag schoot hij wel opnieuw de hoofdvogel af door voor de zesde maal de Antwerp 10 Miles op zijn naam te schrijven. Hij sprokkelde een mooie bonus van 33 seconden op de nummer twee, Benoit Goethals. Ramdan Snoussi moest 42 seconden toegeven op de veelwinnaar.

Nochtans verkeerde Van Peborgh niet in zijn beste doen. “Ik voelde mij ziek en moest voor de start nog een dafalgan nemen. Dat ik nu win is echt ongelofelijk”, liet hij aan de organisatie weten.

Bij de vrouwen was het de afgelopen jaren telkens iemand anders die met de bloemen ging lopen. De gelukkige van vandaag was Lore Tack. Zij was met 58’00 afgetekend de beste in de Koekenstad. Haar dichtste belagers, Annelies Deketelaere en Elise Scheerens, finishten na 59’18 en 60’21.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.