Hanne Verbruggen en Nick Van Peborgh kunnen een nationale 10.000m-titel toevoegen aan hun prijzenkast. Verbruggen legde in Naimette de wedstrijd in de slotronde in een definitieve plooi, Van Peborgh rondde een lange solotocht succesvol af.

Foto: Peter Wagemans

Gamachu Tulu en Steven Casteele waren gisteren niet op de afspraak om hun Belgische titel te verdedigen. De bijna zuiderse temperaturen in Luik, in combinatie met een stevige wind, maakten van de 25 rondes al van bij de start een zware opgave. Hanne Verbruggen en Kim Geypen maakten van de gelegenheid gebruik om in duo de wedstrijd hard te maken, maar het was Verbruggen die in de laatste ronde nog een paar tandjes hoger kon schakelen. Aan de finish had de VITA-atlete met 35’11”55 zo’n zeven seconden bonus op haar DCLA-metgezel, Maureen Kramer werd een minuut later derde.

Nick Van Peborgh – Foto: Peter Wagemans

Bij de heren was Nick Van Peborgh al goed voor twee zilveren en twee bronzen medailles. Vorig jaar verwees Steven Casteele de atleet van AC Break nog naar de tweede plaats in een millimetersprint. Regis Thonon moest door familiale omstandigheden in laatste instantie afzeggen, dus was het uitkijken naar wat Abdelhadi El Hachimi uit zijn hoed zou toveren. De 43-jarige marathonspecialist heeft stilaan een patent op een snelle openingsfase, maar wanneer Van Peborgh overnam was zijn liedje uitgezongen. El Hachimi zou de wedstrijd niet beëindigen, Van Peborgh gaf met zijn solotocht kleur aan het vervolg. Met 29’46”87 was hij een maat te groot voor de tegenstand, Stijn De Vulder schudde met overtuiging de 15 jaar jongere Clement Deflandre van zich af voor plaatsen twee en drie.

De nationale titel op de 3.000m steeple was opnieuw weggelegd voor Elke Godden (10’58″59), al leek Eline Dalemans lange tijd zicht te hebben op de overwinning. De AVLO-atlete stapte met nog één ronde voor de boeg uit de wedstrijd, de Nederlandse junior Jasmijn Bakker was ondanks een val bij de laatste waterbakpassage de snelste van het pak in 10’27″19.

De volledige uitslagen vindt u hier.