De Marokkaan Mohamed Agourram heeft de AG Antwerp 10 Miles op zijn naam geschreven. De 26-jarige atleet haalde het in een zeer warme editie van Nick Van Peborgh dankzij een sterk slotoffensief. Bij de vrouwen won de Amerikaanse Melissa Dock.

Het had zo mooi kunnen zijn: Nick Van Peborgh die zijn zesde zege op de 10 Miles pakt. Maar net als vorig jaar kwam de Antwerpenaar als tweede over de finish. Nochtans zag het er lange tijd goed uit voor Van Peborgh. De vijfvoudige winnaar schuwde het kopwerk niet en schudde daarmee al snel de winnaar van vorig jaar, Yassine Rachik, af.

Met twee gingen ze de laatste kilometer in. Het signaal voor metgezel Mohamed Agourram om te versnellen. Nick Van Peborgh had niet meteen een antwoord klaar en wordt zo net als vorig jaar tweede. De winnaar kreeg een eerder trage 49’18” achter zijn naam, wat de warme omstandigheden nog maar eens benadrukt. Van Peborgh, die achteraf toch tevreden was over zijn wedstrijd, klokte af op 49’34”. Hicham El-Amrani vervolledigde het podium.

Bij de vrouwen ook geen Belgische zege. Melissa Dock kwam van ver om de 10 Miles al zegevierend af te sluiten. De Amerikaanse, helemaal vanuit de VS afgereisd naar Antwerpen, finishte na 58’46” en volgt daarmee Nina Lauwaert op. Bijna dertig seconden later kwam Kim Geypen als tweede over de finish. Hanne Verbruggen mocht als derde mee het brons in ontvangst nemen.