De marathon van Antwerpen en de 10 Miles zullen in 2020 niet op dezelfde dag georganiseerd worden. De 10 Miles behoudt zijn vaste plaats op eind april, de marathon wordt opgewaardeerd en krijgt zijn eigen plek op 13 september.

Burgemeester van Antwerpen, Bart De Wever, stuurde er eerder al op aan: De AG Antwerp Marathon moet losgekoppeld worden van de 10 Miles. Naar aanleiding van het 100-jarig jubileum van de Olympische Spelen in Antwerpen, wordt die wens daarom in 2020 ingewilligd.

In 2019 verandert er voorlopig niets. Het jaar nadien kan men op 13 september zowel kiezen voor de marathon, halve marathon als aflossingsmarathon. Voorlopig blijkt het om een éénmalig initiatief te gaan.

De organisatie kreeg dit jaar heel wat kritiek over zich heen. Door de zomerse temperaturen raakten de hulpdiensten onderbemand. Er werd de 40.000 deelnemers zelfs gevraagd om te stoppen met lopen.