Het indoorseizoen is aan zijn laatste wedstrijden bezig. In Amerika werden afgelopen nacht de NCAA indoorkampioenschappen gehouden. Een wedstrijd waar de Amerikaanse universiteiten het tegen elkaar opnemen. Michael Norman klokte op de 400m af op 44″52, een nieuw wereldrecord.

Michael Norman zal na dit weekend wellicht geen onbekende meer zijn. De Amerikaan liet de wereld afgelopen nacht verbazen. In Texas liep hij naar een nooit eerder gelopen 44″52 op de dubbele baanronde. Hij verbetert daarmee het wereldrecord van zijn landgenoot Kerron Clement. Die liep in 2005 vijf honderdsten trager.

De tijd van Norman moet uiteraard wel nog enkele procedures doorlopen voor die als wereldrecord door het leven mag gaan. De wereldkampioen bij de junioren op de 200m heeft alvast zijn naam laten gelden. Het was pas zijn derde officiële 400m indoor.

Even later vestigde diezelfde Norman een wereldrecord op de 4x400m, maar dat zou niet meetellen aangezien deze tijd niet door vier dezelfde landgenoten werd gelopen. Het viertal dat tweede werd had wel dezelfde nationaliteit. Zij kwamen over de finish na 3’01″39 en doen daarmee beter dan het recente wereldrecord van de Polen. Ook dit record moet nog enkele procedures ondergaan alvorens het op de wereldrecordlijst terechtkomt.

De beelden van de 400m kan u hierboven bekijken. De racevideo van de 4x400m staat hieronder.