Faith Kipyegon en de Franse hoofdstad, een gedroomde combinatie. Tijdens de Diamond League in Parijs heeft het Keniaanse paradepaardje namelijk haar eigen wereldrecord op de 1500m aangescherpt. Haar nieuwe toptijd staat op 3’49″04. Vorig jaar was Kipyegon in Parijs ook al goed voor een nieuw mondiaal record op de 5.000m. 

De 1500m resulteerde op de Diamond League in Parijs resulteerde in een stevig vuurwerk. De absolute knal kwam er wanneer Faith Kipyegon de finishlijn passeerde. De huidige wereldrecordhoudster had nog maar weinig competitieritme in de benen. Enkel de Keniaanse trials op de 1500m en de 5.000m nam ze al voor haar rekening en dus was de knaldrang groot.

De 30-jarige moeder maakte er een race van tegen de klok en zou haar eigen wereldrecord van 3’49″11 stevig in gevaar brengen. Ze liet de klok uiteindelijk stoppen na 3’49″04. Kipyegon is daarmee nog steeds de enige atlete die onder de 3’50 kon duiken, al kwam er in Parijs nog iemand dichtbij deze topchrono. Jessica Hull verpulverde haar PR met meer dan vijf seconden en kwam uit op 3’50″83. Daarmee wordt ze vijfde aller tijden.

In het spoor van Kipyegon doken in totaal twaalf atleten onder de magische 4 minutengrens. Slechts één atlete strandde er net boven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in