Femke Bol heeft weer maar eens bewezen dat er geen limieten op haar staan. Het Nederlandse supertalent snelde tijdens het Nederlands kampioenschap naar een nieuwe wereldrecord van 49″26 op de 400m indoor. Ze duikt met deze chrono ruim onder de 49″59 waarmee Jarmila Kratochvilova 41 jaar geleden het toenmalige wereldrecord op haar naam schreef. Eerder dit seizoen verbeterde Bol ook al de beste tijd ooit op de 500m in zaal.

‘UnstoppaBOL!’ Het werd vaak neergepend wanneer het ging over Femke Bol, maar dit keer heeft de Nederlandse zichzelf écht overtroffen. Al werd er na haar straffe 49″96 van eerder dit seizoen wel al volop gespeculeerd over een mogelijke verbetering van het wereldrecord.

Lang heeft het niet geduurd voordat Bol het effectief klaarde. Tijdens de 400m-finale op het NK indoor startte het fenomeen verrassend snel. Ze hield Lieke Klaver, die gekend staat voor haar snelle eerste 200m, zelfs achter zich. In de tweede ronde kwam de suprematie van Bol helemaal tot uiting. Ze gaf Klaver, die met 50″34 eveneens een straffe chrono neerzette, het nakijken en finishte uiteindelijk in een ongeziene chrono van 49″26.

Jarmila Kratochvilova is daarmee na 41 jaar haar wereldrecord kwijt. De Tsjechische had tot en met vandaag met 49″59 de snelste tijd ooit in handen. Bol liep met deze waanzinnige chrono ook sneller dan haar outdoorrecord. Dat staat sinds vorig jaar op 49″44.

https://www.instagram.com/reel/Co2bLhsvqQd/?utm_source=ig_web_copy_link