Ben Broeders heeft na zijn mooie recordsprong over 5m65 in Duitsland van twee weken deugddoende rust genoten. Ondertussen zit hij met het hoofd al helemaal in het zomerseizoen, zo staat te lezen op de site van de VAL.

Het hele winterseizoen kampte Ben Broeders/DCLA met het gevoel dat er veel meer inzat dan hij eruit haalde, maar op het einde kwam dan toch nog die grote hoogte. “Al bij al ben ik dus blij dat ik alsnog één goeie wedstrijd heb kunnen afwerken”, zegt de Leuvenaar. “Ondertussen heb ik mijn voet twee weken laten rusten. Ik ben er ook mee naar de dokter geweest. Het gaat nog een tijdje duren voor die helemaal in orde is, maar dat hoort er een beetje bij, veronderstel ik.”

Ben mikt voluit op het EK in Berlijn in augustus, waarvoor het minimum op 5m59 staat. Doenbaar. “Met Pasen gaan we op stage naar Barcelona, en dus niet met de VAL mee naar Turkije. Dan staat het outdoorseizoen al voor de deur. Om te beginnen moet ik maken dat ik mij kwalificeer, om vanaf dan toe te kunnen werken naar het EK. Daarnaast hoop ik de lat wat vaker op BR-hoogte (5m71) te leggen, en het record hopelijk ook te pakken.”

Wat is er nog nodig om in het zomerseizoen weer een stap voorwaarts te zetten? “Gewoon doen waarmee we bezig zijn, en vooral geen domme dingen doen. Na Nieuwjaar zat ik ook in een vorm om nog hoger dan 5m65 te gaan, maar als je dan je voeten omslaat, dan wordt het moeilijk natuurlijk.”