In de WK-finale van de 60 meter bij de vrouwen ging zowel goud als zilver naar Ivoorkust. Muriel Ahouré kroonde zich tot sprintkoningin, Marie-Josée Ta Lou was tweede. Voor Dafne Schippers was er een vijfde plaats in 7″10.

“Mijn piek ligt niet in het indoorseizoen. Zo simpel is het”, schetste Schippers het kader waarbinnen dit WK in haar planning past. “Vorige week heb ik een enorm slechte wedstrijd gelopen, en nu heb ik laten zien dat ik terug kan vechten en wel degelijk tot de wereldtop behoor. Ik sta in de finale van de 60 meter, die niet mijn afstand is.”

Na de wedstrijd stond de Nederlandse een tijd naar het grote scherm te staren, in de hoop dat ze misschien nog net derde zou zijn geworden. Schippers kan haar prestatie, die degelijk maar niet formidabel was, kaderen. Maar met de winnaarsmentaliteit van de Utrechtse is het toch moeilijk te verkroppen dat ze niet op het podium stond. Ze zegt dat het goed was, omdat ze vertrouwen heeft in het plan van haar coach Rana Reider, een kampioenenmaker van de bovenste plank, maar heel gelukkig is ze niet. In het verleden liep ze al 7″00. Na enkele vragen van de pers loopt ze weg.

Tevoren Schippers nog dit: “Ik ben gewoon een kop groter dan de rest. Eigenlijk moet ik hier blij mee zijn. Het gevoel was oké, en hier kan ik enkele punten uithalen voor het outdoorseizoen. Dat is waarom ik dit indoorseizoen draai. Dit biedt mooie vooruitzichten voor het outdoorseizoen. Ik zat in baan twee, en wist gewoon niet wat er rechts van mij allemaal gebeurde. Zelfs dat Ahouré won, wist ik niet. Natuurlijk hoop ik dan stiekem dat ik wat eerder op het bord verschijn dan als vijfde.”