Met de EasyKit CrossCup Relays van zondag 22 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2017-18 zienderogen. Om u alvast warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met ElliptiGO MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Zenobie Vangansbeke (ACME) – Belgisch Kampioene Korte Cross – is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels” en kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Foto: Alain Sennesael

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
“Tot nu toe verliep de voorbereiding zeer goed. Ik ben sinds enkele weken veranderd van trainer en alles verloopt naar wens. Ik train nu onder Tine Bex en het is fantastisch om mij in een geweldige groep voor te bereiden op het crossseizoen.”

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
“Volgende week neem ik deel aan de Ekiden met het mixed team van Runaround en ik neem de 5km voor mijn rekening. Ook de oefencross van ACME in Zomergem en de CC Relays staan reeds op mijn programma. Nadien werk ik de manches af van de CrossCup.”

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
“Dit seizoen wil ik eerst en vooral eens zonder blessures afwerken. Vorig jaar ben ik in januari moeten stoppen wegens een ITB-blessure. Ik ga het beste van mezelf geven en ik zie wel waar ik dan eindig.”

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
“Iedereen zal zeker en vast zijn best doen en zich zeker goed voorbereid hebben, dus dit is moeilijk in te schatten. Het zullen evenwel leuke wedstrijden worden.”

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
“Ik denk dat Jennen Mortier – één van mijn trainingspartners – zich zeker zal laten opmerken tijdens de lange crossen.”

Wat is uw favoriete voedingsgewoonte de dag van de wedstrijd (voor & na)?
“Ik eet meestal 3 à 4u voor de wedstrijd. Soms eet ik pasta met tomaten en kip, maar soms zijn het gewoon sandwichen met banaan. Vlak voor de opwarming eet ik nog een stukje peperkoek en drink ik wat sportdrank. Na de wedstrijd neem ik een recupshake.”

Dankzij de nieuwe titelsponsor ElliptiGO Belgie kan MegaSpike een Elliptigo ARC 24 (twv € 1799) weggeven. Heeft u reeds ervaringen met een ElliptiGO?
“Ik heb hier geen ervaring mee, maar heb er wel al veel goede dingen van gehoord.”

Voor welke MS-atleten heeft u gekozen & waarom?
* Ik heb geen team opgesteld.

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-pronostiek kan u terugvinden op www.megaspike.be.