Zenobie Vangansbeke hangt op 27-jarige leeftijd haar spikes aan de wilgen. De atlete van ACME kende vooral als juniore grote successen in het veld. Een vijfde plaats op het EK veldlopen in die juniorencategorie was zonder twijfel het hoogtepunt van haar carrière. Vangansbeke kondigde haar afscheid van de sport zelf aan via social media. 

Zenobie Vangansbeke heeft besloten om een punt achter haar carrière te zetten. Vangansbeke, die volgende maand haar 28ste verjaardag viert, gold als een groot talent bij de jeugd. Vooral in het veld overtuigde de atlete door twee keer in de top tien van het EK veldlopen bij de junioren te finishen. Haar vijfde stek in het Sloveense Velenje in 2011 was het hoogtepunt van haar carrière, al droomde ze toen ook stiekem van een medaille. Een jaar later zou ze tijdens de CrossCup in Mol nipt de duimen moeten leggen voor de op dat moment nog relatief onbekende Nederlandse Sifan Hassan. Die tweede plaats in Mol blijft ook een memorabel resultaat voor Vangansbeke. Zowel in 2015 als in 2017 was ze de snelste op het BK korte cross. Op de piste was de atlete goed voor 2’04″57 en 4’14″06 in haar wonderjaar 2013.

De afgelopen jaren deed ze verwoede pogingen om dat niveau te evenaren, al kwamen haar PR’s niet meer in gevaar. “Na 18 prachtige emotionele en leerrijke jaren is het tijd om afscheid te nemen van de topsport. Bedankt aan mijn familie, vrienden, trainster, trainingsgroep, psycholoog en ACME om mij al die jaren er steeds door te sleuren als ik het moeilijk had. Jullie zijn top”, pende de voormalige atlete neer op haar social media.

1 REACTIE

  1. Proficiat met alles wat je bereikt hebt, Zenobie !
    En bedankt voor wat je voor de atletiek betekend hebt !

Reacties zijn gesloten.