De weersomstandigheden zaten afgelopen dinsdag niet mee op het Vlaams kampioenschap in Brugge. Hevige regenbuien zorgden er zelfs voor dat de piste er kletsnat bijlag. Daardoor waren de prestaties niet altijd even indrukwekkend, maar dankzij de deugddoende zonnestralen kon er uiteindelijk toch een Belgisch record worden neergezet.

Bij de cadetten meisjes toonde vooral Jo-Anna Liefooghe zich. In het discuswerpen en kogelstoten was ze telkens de beste waardoor ze met twee Vlaamse titels huiswaarts keerde. Kato Moustie won dan weer de 300mH en de 100m spurt. Britte Lodewijckx mocht ook eveneens keer zegevieren: Ze won goud op de 80mH en de 200m. Ook scholiere Zita Goossens zorgde voor de dubbel. Ze werd eerste op de 400mH én het hoogspringen. Lotte Van Lent zorgde in die categorie voor een sterke 11″99 op de 100m.

Tim Van De Velde – Foto: Alain Sennesael

Scholier Cedric Sorgeloos zorgde ongetwijfeld voor dé prestatie van de dag. Bij zijn eerste poging in het speerwerpen kwam hij meteen tot 75m41. Een verbetering van het Belgisch record die hij vorig jaar nog naar 74m84 bracht. Voor de Vlaamse titel had hij ongeveer 25 meter voorsprong op de tweede. Tim Van De Velde liep vorige week nog naar een nieuw nationaal record op de 2000m steeple. In Brugge liet hij een iets tragere 5’47″80 optekenen.

Verder won cadet Lars Coene zowel het verspringen als het discuswerpen. Wout Bex ging in diezelfde categorie met de Vlaamse hordetitels aan de haal. De 100m bij de scholieren jongens was eveneens van hoogstaand niveau: Jaan Bal won in 10″76 voor Daniel Segers (10″81). Bryan De Backer toonde zich de beste in de 110mH en de 400mH.

De resultaten van het KvV voor cadetten en scholieren kan u hier terugvinden.