Kato Van Den Brulle is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de finale van het speerwerpen op het EK voor beloften in Bydgoszcz. Van Den Brulle kende sinds het BK AC fysieke problemen en was erg lang onzeker of ze al dan niet zou deelnemen. De atlete deed alles wat ze kon, maar gezien de mindere voorbereiding zat er niet meer in dan een worp van 48m74, goed voor de 19de prestatie in de kwalificaties. Er werd 53m50 gevraagd om rechtstreeks door te stoten. Van Den Brulle haar seizoensbeste bedraagt 54m60.

“Dit resultaat ligt in de lijn van mijn verwachtingen. Ik ben al heel blij om nog te kunnen deelnemen, aangezien ik tot gisteren onzeker was. Mijn elleboog speelt me al sinds het BK parten, waardoor ik de afgelopen weken niet meer heb kunnen gooien. Tijdens de opwarming heb ik een test gedaan en dat lukte nog net. Ik wist echter al langer dan vandaag dat ik niet zou kunnen meestrijden voor een plekje in de finale door het verloop van de afgelopen weken”, aldus Van Den Brulle.

“Ik heb alles gegeven wat er in de tank zat en dat levert me 48m74 op. Dat is uiteraard geen resultaat om mee uit te pakken. Ik ga dit kampioenschap als herinnering koesteren, maar nu heeft het toch wel een zure nasmaak, aangezien ik twee jaar geleden bij de junioren ook niet op niveau kon presteren”, besloot de speerwerpster.