Dylan Owusu heeft zich geplaatst voor de halve finale op de 400m horden op het EK voor beloften. Owusu trad in de eerste van vier reeksen aan. Na een goede start liep hij in zijn gekende stijl naar de derde plaats in 50″97, slechts drie honderdsten boven zijn PR. Die chrono was goed voor de negende prestatie van alle deelnemers aan de kwalificaties. De hordeloper reageerde erg uitbundig bij ons.

“Mijn EK is nu al geslaagd. De halve finales waren mijn doel en die heb ik nu te pakken. Op technisch vlak heb ik een goede race gelopen. Mijn start was iets sneller dan normaal waardoor ik op het einde net iets minder kon doorzetten, maar die chrono doet enorm veel deugd. Ik kan zonder stress lopen nu en hopelijk zit er nog een snellere tijd in”, hijgde Owusu uit.

“Ik moet ook realistisch blijven en beseffen dat de finale waarschijnlijk te hoog gegrepen zal zijn, aangezien ik met de dertiende tijd van alle deelnemers aan de start ben gekomen. Ik ben uitermate tevreden met vandaag. Mijn EK zal meer dan geslaagd zijn als ik mijn PR nog kan aanscherpen. Ik voel dat ik nog sneller kan. Nu is het zaak om goed te recupereren en morgen alles te geven”, voegde de hordeloper toe.