U kijkt wellicht al uit naar het weekend want zaterdag staat de IFAM Indoor gepland. Heel wat Belgische toppers en internationale topatleten zakken dan af naar de Gentse Topsporthal. Hopelijk bent u er ook bij en om uw atletiekavond met een professioneel oog te kunnen volgen maken wij graag voor u deze voorbeschouwing.

Reeds om half vier in de namiddag zal het eerste startsignaal weerklinken. Het voorprogramma gaat dan van start met de reeksen van de 400m. Een dik uur later zullen de polsstokdames in actie komen. Het Belgisch indoorrecord staat bijna twee jaar op 4m33. Zaterdag krijgt Chloé Henry een nieuwe kans om dat record nog scherper te stellen.

Cynthia Bolingo – Foto: Tomas Sisk

Om stipt 17u starten de reeksen van de 60m, met daarin olympiër Cynthia Bolingo. Bij de mannen zien we Robin Vanderbemden terug. Met een persoonlijke beste van 6”68 lijkt hij een grote kans te maken op de EK-limiet van 6”66. Wat volgt zijn een hoop reeksen van de 800m. Om 19u maken de estafetteploegen hun intrede met het Belgisch kampioenschap 4x200m. Altijd leuk om naar te kijken en met net iets meer prestige dankzij die strijd voor de Belgische titels.

Het hoofdprogramma gaat om 20u van start met de reeksen 60mH en het verspringen bij de mannen. Die laatste discipline zou wel eens een mooi kijkstuk kunnen opleveren. Met Cedric Nolf, Corentin Campener en Mathias Broothaerts krijgen we daar drie Belgische kandidaten die kans maken op het EK-minimum. Al moet de 60mH niet onderdoen met Dario De Borger, Damien Broothaerts en Denis Hanjoul.

Antoine Gillet – Foto: Tomas Sisk

Een halfuurtje later moeten de banen vrijgemaakt worden voor de spannende 400m. Een afstand die altijd gepaard gaat met wat duwen. Axelle Dauwens maakt voor de IFAM maar wat graag de verplaatsing van Denemarken naar Gent. Ook Olivia Borlée en Justien Grillet zijn er graag geziene atletes. Aan mannelijke zijde kijken we vooral uit naar Antoine Gillet, bekend van de 4x400m.

Sofie Van Accom – Foto: Peter Wagemans

Sofie Van Accom kwam deze winter op de indoorpiste nog niet in actie. Toch gaat zij vol voor het EK. Om te voldoen aan de Belgische eisen zal ze wel minstens 4’13”75 moeten lopen op de 1500m. Hetzelfde geldt voor Yannick Michiels, maar dan op de 3000m waar de limiet 7’55”66 bedraagt. Dit is het laatste nummer van de dag.

Tussen deze twee disciplines wordt het nog wel even bikkelen met de finales van de 60mH en de 60m vlak. Ook de 800m met Jan Van Den Broeck, die reeds zijn EK-ticket op zak heeft, is iets om naar uit te kijken. Zeker ook omdat hij het moet opnemen tegen Amel Tuka, derde op het laatste WK.

Meer informatie vindt u op de site van de IFAM Indoor.