Met de CrossCup Relays van zondag 23 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2016-17 zienderogen. Om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Lukas Van Assche (DCLA) is de volgende in het rijtje van onze “WinterKriebels” en kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Foto: Tomas Sisk
Foto: Tomas Sisk

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
“Frustrerend! Eind juli heb ik vroegtijdig een punt gezet achter de zomer. Een achillespeesblessure hield me tot midden september langs de kant. De plannen om het najaar (stratenlopen in NL) voor te bereiden vielen helemaal in het water. Ik ben momenteel 4 weken aan het opbouwen. Voorlopig gaat het de goede kant uit, maar het is nog zoeken naar de regelmaat. Beetje bij beetje komen we er wel.”

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
“Geen wedstrijden gepland voorlopig. Mijn eerste doel is terug kunnen aansluiten bij mijn trainingspartners tijdens de intervaltrainingen. Met spijt in het hart moet ik de Ekiden en de Relays aan me voorbij laten gaan. Toch twee wedstrijden waar ik de voorbije 4 jaar me steeds in de kijker kon lopen.”

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
“Ik zal af en toe in het veld verschijnen, maar vooral op de snelle omlopen. Verder wil ik een goeie 10km op straat lopen dit jaar. Maar concrete ambities zijn er voorlopig nog niet. Eerst terug normaal trainen, dat is mijn eerste doel.”

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
“Ik kijk uit naar mijn trainingsmaatje Dries! Gemotiveerd zoals altijd, maar het verschil met vorige jaren is dat hij ook voltijds werkt. Die combinatie maakt het dit jaar extra interessant. Ik hoop hem binnenkort onder de middag te kunnen bijstaan tijdens de trainingen in het Leuvense! Verder hoop ik een spannende strijd te zien tijdens de CrossCup en dat er enkele jongeren de aansluiting maken met de toppers.”

Wat is uw favoriete trainings- of wedstrijdlocatie in de winter?
“Ik ben verhuisd naar Haasrode, nabij Leuven. Het is daar voor mij één grote ontdekking/speeltuin. Ik kende de omgeving een klein beetje. Maar nu ik er zelf bijna dagelijks rond loop, wil ik alle padjes leren kennen. Steeds nieuwe stukjes natuur ontdekken waar ik nog niet geweest ben, zalig! Af en toe verloren lopen hoort daar wel eens bij. Intervals daarentegen doe ik graag langs de Leuvense vaart: goeie asfalt en autovrije paden. Meer moet een flyer niet hebben :-). Dijlepad in Leuven is dan ook één van mijn favorieten!”

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
“Ik kijk uit naar Arno De Feyter Bij de jeugd was hij een topper, sinds vorig jaar heeft hij het lopen weer herontdekt en ben echt benieuwd naar zijn resultaten.”

Voor welke MegaSpike-atleten heeft u gekozen en waarom?
Louise Carton (ACME – 29m): podium op het EK? Ik duim er voor!
* Astrid Verhoeven (LEBB – 14m): genoeg pech gehad, zij zal er terug staan hoop ik…
* Hanna Vandenbussche (MACW – 13m): vroeger regelmatig mee getraind. Ik zie haar alweer een regelmatig seizoen lopen dat heel wat puntjes zal opleveren.
* Michael Somers (LYRA – 10m): sympathieke kerel die ik af en toe tegenkom bij de kinesist. Hij gaat een regelmatige winter lopen denk ik, dus punten pakken tijdens elke speeldag!
* Robin Hendrix (OEH – 10m): geef die jongen eens een blessurevrij jaar!
* Regis Thonon (WACO – 9m): sterk bezig op de weg in Nederland.
* Eva Galle (DCLA – 7m): zeer knappe marathon gelopen! 
* Arno De Feyter (RCG – 5m): mijn revelatie! 

* Ywdar Denys (DCLA – 2m): gokje, dan geef ik de voorkeur aan rood/wit!
* Brent De Wachter (VAC – 1m): zoon van mijn jeugdtrainer in Londerzeel, heeft talent om te lopen. Alleen is kiezen niet gemakkelijk: voetbal, wielrennen, lopen… Kies maar voor het lopen, Brent! Als het kopje mee wil, dan zal hij regionaal zeker vooraan eens meespelen. Daar ben ik echt van overtuigd!

Wat verwacht u van uw ingeschreven MegaSpike-ploeg?
“Het zijn één voor één atleten die wel eens voor een verrassing kunnen zorgen!”

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be.

winterkriebels