Met de CrossCup Relays van zondag 23 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2016-17 zienderogen. Om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Zenobie Vangansbeke (ACME) is de volgende in het rijtje van onze “WinterKriebels” en kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
“De voorbereidingen verliepen tot nu toe vlot. Ik ben momenteel bezig aan mijn tweede trainingsblok van vier weken.”

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
“Momenteel staat vooral de CrossCup op het programma. Daarnaast loop ik zondag de oefencross ik Zomergem die georganiseerd wordt door mijn eigen club ACME. Verder op het seizoen loop ik ook nog de cross van Maldegem, eveneens georganiseerd door mijn club.”

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
“Ik weet niet goed wat te verwachten. Ik hoop alleszins beter te doen dan vorig jaar en niet ziek te worden, zodat ik aan alle wedstrijden kan deelnemen.”

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
“Ik vind het moeilijk in te schatten hoe de voorbereidingen van mijn tegenstanders verlopen. Na Gent zal ik daar wellicht al een beter beeld over hebben.”

Wat is uw favoriete trainings- of wedstrijdlocatie in de winter?
“Ik vind het leuk om in de bossen te gaan lopen, de piste probeer ik zoveel mogelijk te vermijden tijdens de winterperiode.”

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
“Ik ben benieuwd wat Astrid Verhoeven zal tonen deze winter. Vorige winter oogde ze toch sterk. Ook ben ik benieuwd naar Vanessa en Lisa.”

Wat verwacht u van uw ingeschreven MegaSpike-ploeg?
“Ik heb zelf geen ploeg opgesteld maar wens iedereen veel succes!”

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be.

winterkriebels