Met de CrossCup Relays van zondag 23 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2016-17 zienderogen. Om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Justine Tinck (AVLO) is de tweede in de rij van onze “WinterKriebels”. De Belgisch kampioene veldlopen bij de scholieren 2016 kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
* Mijn voorbereiding liep heel vlot, zonder problemen eigenlijk. Ik kijk dan ook erg uit naar de eerste wedstrijden.

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
* Komend weekend loop ik de Ekiden en de week daarna begint het veldloopseizoen echt met de Relays in Gent.

Imana Truyers, Justine Tinck (centraal) en Lisa Rooms - Foto: Peter Wagemans
Imana Truyers, Justine Tinck (centraal) en Lisa Rooms – Foto: Peter Wagemans

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
* Ik zou graag mooi presteren op de CrossCups en ambieer bij de junioren ook een ticket voor het EK veldlopen in Chia (Italië). 

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
* Ik heb niet echt een idee hoe mijn concurrenten het zullen doen nu de afstanden een stuk langer zijn. Wel verwacht ik zeker op de CrossCups ook wat buitenlandse tegenstand!

Wat is uw favoriete trainings- en/of wedstrijdlocatie in de winter?
* In mijn vertrouwde rondje in de bossen van Haasdonk loop ik nog altijd het liefst.
* Mijn favoriete cross is de Warandeloop in Tilburg. Helaas zal ik hier dit jaar niet aan kunnen deelnemen doordat deze samenvalt met de CrossCup-manche van Roeselare wat tevens ook de selectiecross is voor het EK!

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
* Ik verwacht veel van trainingsmaatje Riken Ost. Hij heeft al veel vooruitgang gemaakt en op training zie ik hem steeds positief evolueren!

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be.

winterkriebels