Een dag na de KBC Nacht staat de Gentse Feestenmeeting op de planning. Op de blauwe piste van KRC Gent zal er opnieuw topatletiek te zien zijn, met vooral paralympisch atleet Peter Genyn. Verder zullen vooral buitenlandse toppers het mooie weer maken.

Op zondagnamiddag en -avond kunnen alle atletiekliefhebbers een avond Gentse Feesten combineren met atletiek van de bovenste plank. Rolstoelatleet en Paralympiër van het jaar, Peter Genyn, komt twee keer in actie. Hij neemt zowel de 100m als de 200m voor zijn rekening. Ook de bekende Nederlandse bladerunner Marlou van Rhijn tekent present. De dubbelvoudig paralympische kampioen van Rio neemt er deel aan de 100m.

Op de dubbele baanronde toppen enkele Marokkanen de deelnemerslijsten bij de mannen. Er wordt alvast een haas voorzien voor een chrono van 1’47”. Bij de vrouwen is Zenobie Vangansbeke bezig aan een pittig trainingsweekend. Vandaag liep ze een 1500m op de KBC Nacht, morgen gaat ze voor een nieuwe wedstrijdprikkel op de 800m. Ze kan alvast rekenen op stevige internationale concurrentie.

Melissa Boekelman – Foto: Wikimedia Commons (Erik Van Leeuwen)

Bij de kampnummers maakt de Nederlandse Melissa Boekelman haar rentree. De kogelstootster scheurde eind september haar achillespees. Ze mikt desondanks resoluut op de WK-limiet en wie weet kan ze in Gent al aardig dicht bij het minimum komen. Bij de mannen is het uitkijken naar de Jamaicaan Ashinia Miller, die dit seizoen al tot 20m25 kwam.

Hazen op maat voor de 800m, een gunstige windrichting op de sprintnummers en prijzengeld voor het podium. Kortom, KRC Gent stelt alles in het werk om er een hoogstaande meeting van te maken. Alle info, inclusief het uurrooster en de deelnemers, over de Gentse Feestenmeeting kan u hier terugvinden.