Komende zondag staat er in Lokeren een nieuwe Flanders Cup-meeting gepland. De Grote Prijs Stad Lokeren pakt opnieuw uit met enkele Belgische toppers. Op de blauwe piste zit de kans erin dat er enkele tickets voor internationale kampioenschappen uit de bus vallen.

De organisatie van de Flanders Cup in Lokeren heeft vooral voor een uitgebreid deelnemersveld in de kampnummers gezorgd. Een prominente rol is opnieuw weggelegd voor Philip Milanov. De discuswerper was er vorig jaar ook al te gast en zette toen een persoonlijk record neer in het kogelstoten. Ook deze editie zal hij aan beide disciplines deelnemen, met hopelijk een WK-limiet (65m00) in het discuswerpen. De Zuid-Afrikaan Victor Hogan wordt zondag wellicht zijn grootste concurrent in de kooi.

Hanne Maudens is nog zo’n blikvanger. De meerkampster neemt zondag de 100m en 200m voor haar rekening, net als Manon Depuydt. Laatstgenoemde aast nog steeds op de EK-limiet voor beloften. In Lokeren krijgt ze daarom internationale concurrentie op maat. Voor Maudens zijn deze races vooral een voorbereiding op het EK voor beloften. Bij de mannen komt belofte Kobe Vleminckx in actie op de 100m. Hij kon zich een goede maand geleden op dezelfde piste reeds kwalificeren voor het EK op de 200m. Voor eenzelfde kunstje op de kortere afstand moet hij negen honderdsten van zijn persoonlijk record doen. Ook aflossingswedstrijden komen aan bod. Reeds vroeg in het voorprogramma zullen enkele nationale ploegen aantreden op de 4x100m.

Manon Depuydt – Foto: Jimmy Cailly

Angel Agwazie kreeg dit jaar de eer om de affiche van dit evenement te bekleden. Op de 100m horden zal de thuisloopster, die zich dit zomerseizoen al snel wist te plaatsen voor het EK voor junioren, de strijd aangaan met onder meer Sarah Missinne. Begin juli zal de atlete van KAAG te bewonderen zijn op de Universiade in Napels. In Lokeren wil ze alvast haar seizoensbeste nog iets scherper stellen. Meerkamper Niels Pittomvils zal op de 110m horden zijn kunnen tonen. Daarnaast neemt hij ook het kogelstoten en de vlakke 100m voor zijn rekening. Bram Ghuys kwam dit seizoen al tot 2m19 in het hoogspringen. Voor het WK wordt 2m30 gevraagd, al zal hij in Lokeren eerst voor een evenaring van zijn persoonlijk record (2m26) gaan. In het verspringen krijgt Corentin Campener af te rekenen met enkele 8m-springers.

Op de 400m horden is belofte Tuur Bras nog op zoek naar de EK-limiet. In Lokeren moet hij daarvoor onder de gevraagde 51″17 blijven. Geen must voor de eerstejaars, die dit seizoen zijn persoonlijke beste al kon aanscherpen tot 51″75. Op de lage horden wordt hij zondag vergezeld door belofte Dylan Owusu. Op de dubbele baanronde krijgen we zowaar Jan Van Den Broeck terug te zien als deelnemer, en dus niet als haas. Doel voor hem is om onder de 1’50” te duiken, wat hem normaliter een kwalificatie voor de Wereldspelen voor militairen zou opleveren. Ruben Verheyden zou op dezelfde afstand wel eens dicht bij de EK-limiet voor junioren kunnen eindigen. De atleet van EA moet zich alvast geen zorgen maken aangezien hij het minimum op de 1500m reeds op zak heeft.

Tuur Bras – Foto: Jimmy Cailly

Kim Ruell, Tim Van de Velde en Dries De Smet zijn de voornaamste Belgen op de 1500m, waarbij ze in de A-reeks voor een tijd net onder de 3’40” gaan. De 3.000m bij de vrouwen sluit het hoofdprogramma omstreeks 19u af. Nina Lauwaert, Lindsey De Grande en thuisloopsters Justine Tinck en Eline Dalemans zorgen dan voor het nodige vuurwerk.

Het uurrooster alsook de volledige deelnemerslijsten kan je terugvinden via deze link. Nog even meegeven dat er geen daginschrijvingen aanvaard worden voor het polsstokspringen (zowel mannen als vrouwen), speerwerpen (mannen), hoogspringen en hink-stap-springen (beide vrouwen) aangezien het programma bij de kampnummers volzet is.