Nadat hij in Rio plaats 22 heeft bemachtigd in de olympische marathon, staat Koen Naert binnen minder dan drie weken in het Duitse Frankfurt alweer aan de start van een nieuwe marathon. Hij wil er kijken hoe zijn lichaam presteert na een korte rustperiode, gevolgd door een verkorte opbouw naar de marathon.

Nauwelijks twee maanden na zijn olympisch debuut, gaat Naert opnieuw van start in de marathon. Hij heeft er zo zijn redenen voor. “Ik wil kijken of het lukt bij mij. De olympiade is voorbij en dus is het nu tijd om te experimenteren naar de toekomst toe. Voor hetzelfde geld slaat het volledig tegen, maar het kan ook een positieve uitwerking hebben. Nu ik prof ben lukt dat, want ik ben helemaal hersteld van Rio. Als werkende mens zie ik dat niet gebeuren. Dit jaar is ideaal om het eens te proberen. We moeten nu zoeken naar de beste manieren om me voor te bereiden op Tokyo. Die zoektocht begon de dag na Rio.”

Een concreet doel wil de poulain van Raymond Van Paemel niet noemen voor in Frankfurt. “Ik wil gewoon plezier beleven en opnieuw ervaring opdoen en kijken hoe ik twee marathons na elkaar verteer. Na Frankfurt ga ik dan even in winterslaap tot nieuwjaar. Ik heb goed gewerkt en ben benieuwd hoe zich dat nu gaat vertalen met de nieuwe aanpak.” Alles wat Naert nu doet staat in het teken van twee grote doelen de komende jaren: “Het EK in Berlijn en de Spelen in Tokyo zijn mijn grote doelen.”