De dopingberichtgeving bereikte gisteren een pijnlijk hoogtepunt. Met Anna Chicherova werd de zoveelste Russische atlete positief bevonden, al was dat zelfs voor kenners een grote verrassing. Ook Memorial-organisator Wilfried Meert en Sporza-commentator David Naert vielen van hun stoel. “Chicherova? Dat hadden we echt niet zien aankomen. Ze is zo’n knap en verstandig kind. Zelfs zij?”.

Wilfried Meert
Wilfried Meert

Gisteren raakte ook bekend dat de Russische overwinning op de 4x100m vrouwen op de Spelen in 2008 niet zuiver was, waardoor onze nationale ploeg wellicht van zilver naar goud opschuift. Wilfried Meert beloofde alvast de 4x100m in de bloemetjes te zullen zetten op de Memorial Van Damme.

Interview Wilfried Meert: “Er was iets niet pluis”

Interview David Naert: “Deze shit is zo groot geworden”