Met zo’n 2500 aanmeldingen belooft de IFAM van komende zaterdag een drukke bedoening te worden. Niet alleen kwantitatief maar als kwalitatief breekt de meeting opnieuw potten. Ook Ali Hamdi hoopt er op een snelle 1500m. De DCLA-atleet werkt naar de EK-limiet toe, maar dat loopt niet van een leien dakje.

Ali Hamdi eindelijk blessurevrij: “Volgend jaar sowieso EK en misschien zelfs Olympische Spelen” [interview]Hoe is jouw zomerseizoen tot nog toe verlopen?

“Ik heb dit jaar nog niet kunnen lopen wat ik graag had willen lopen. Afgelopen weekend liep ik nog in het Nederlandse Nijmegen, maar ik strandde er op 3’48″35. Op training lukt het allemaal maar op wedstrijd helaas nog niet.”

Vanwaar jouw keuze voor deelname aan de IFAM?

“Op de IFAM vind je zoals elk jaar gegarandeerd een sterke wedstrijd met heel veel tegenstand. In de breedte moet dit volgens mij zelfs de beste wedstrijd van het continent zijn. Dit jaar hebben zowat 100 deelnemers een persoonlijke beste onder de 3’50. Ik heb het niet willen natellen, maar het zal er zeker niet ver af zijn (lacht)”

Wat verwacht je van de wedstrijd zelf?

“Ik verwacht op zich weinig. Ik hoop gewoon terug mijn persoonlijke record (3’39″80, reeds daterend uit 2013, niet toevallig gelopen in Oordegem) te benaderen.”

Hoe ziet jouw seizoen er uit na de IFAM? Welke doelen heb je je gesteld?

“De week na de IFAM ben ik opnieuw van de partij in Oordegem voor de Putbosmeeting. Daarna zal ik evalueren hoe ver ik sta. Het doel is en blijft het EK halen. Na volgende week zal ik zien als dat nog haalbaar is of niet.”

Meer informatie over de IFAM vind je op www.ifam.be

Alle IFAM koorts artikels vind je hier.