Het houdt (helaas) niet op. Opnieuw is een lijst met (hoofdzakelijk Russische) atleten gepubliceerd die betrapt zijn op dopinggebruik. Dit keer gaat het om het hertesten van stalen van de Olympische Spelen in 2008. Ook olympisch kampioene hoogspringen in 2012, Anna Chicherova, is onder de 31 namen. Dat heeft het TASS bevestigd.

Chicherova is jaren één van de grootste uitdagers van onze nationale hoogspringtrots, Tia Hellebaut, geweest. De Russische haalde brons op de Spelen in Peking, waar Hellebaut goud pakte, maar ging in Londen in 2012 wel naar huis met het goud. Onze nationaal recordhoudster haalde toen een vijfde stek.

De trainer van Chicherova wilde intussen al reageren. “Drie dagen geleden kreeg Anna een bericht dat haar stalen uit 2008 opnieuw zijn getest en positief zijn bevonden. Meer weten we zelf ook niet.”

Van de 31 betrapten zou het om 14 Russische atleten gaan.

UPDATE:

Onder de betrapten op de Spelen van 2008 zou ook Yuliya Chermoshanskaya zijn, slotloopster van de Russische 4x100m vrouwen. Die ploeg haalde goud in de finale (42″31) vlak voor… België! Als deze dopinggevallen dus bevestigd worden zouden Olivia Borlée, Hanna Mariën, Elodie Ouedraogo en Kim Gevaert wel eens hun zilveren plak mogen inleveren voor een olympische gouden medaille! De analyse van het B-staal (begin juni) moet wel nog afgewacht worden, maar als ook die analyse positief is, komt het goud naar ons land.

Herbekijk de zilveren/gouden finale hieronder nogmaals.

https://www.youtube.com/watch?v=zOOEY1fx90E