De Knokke 10K heeft de laatste jaren te lijden gehad onder een – we mogen het gerust zeggen – minder indrukwekkend deelnemersveld, althans bij de elite. Daar was deze zonnige editie niets van te merken. Met Mohamed Berok als laureaat bij de mannen kreeg de jaarlijkse Knokse stratenloop een mooie winnaar, al kreeg hij de zege allerminst cadeau.

Veerle Van Linden - Foto: Peter Wagemans
Veerle Van Linden – Foto: Peter Wagemans

Mohamed Berok, eerder al de beste op de Antwerp 10 Miles, wist zich pas in de slotfase te ontdoen van zijn medevluchters. Hij won in 29’54, een knappe eindtijd. Van de andere koplopers bleek uiteindelijk Mats Lunders, na een atletiekpauze stilaan helemaal terug, de beste. Hij werd tweede en bleef nog net onder het halfuur (29’58). Ook Ramdan Snoussi deed zijn prestatie van Antwerpen over en werd derde. Alexander Diaz Rodriguez, winnaar van vorig jaar, werd verwezen naar de plastieken medaille, maar werkte de 10km wel 25 seconden sneller af dan vorig jaar.

Bij de vrouwen was Veerle Van Linden, net als Berok laureaat van de Antwerp 10 Miles,  de beste (34’39”). Lokale loopster Annelies Deketelaere (37’19”) was tweede voor Gwendolyn De Deyne (37’41”).

Bekijk de uitslagen hier.