A.S. Rieme organiseerde vandaag zijn veldloop aan de sporthal ‘De Hoge Wal’ in Ertvelde. De Memorial Tom Compernolle staat al jaren garant voor mooie wedstrijden met Belgische toppers aan de start. Dit was opnieuw het geval.

Abdellah Dacha - Foto: Tomas Sisk
Abdellah Dacha – Foto: Tomas Sisk

Aan de start van de korte cross stond Abdellah Dacha, die dit jaar elke korte cross won waar hij aan deelnam. De Marokkaan uitkomend voor KKS startte zoals gewoonlijk niet al te snel om halfweg de eerste ronde de kop te pakken. Het weerwerk kwam van Steven De Loose van AVLO. De Loose maakte het Dacha niet makkelijk, want hij bleef steeds op 10 meter hangen. Dacha kon De Loose nipt afhouden. Pieterjan De Bosscher, ook van AVLO, mocht het podium vervolledigen op de derde plaats.

“Het was een moeilijk parcours omdat er zowel modder als hardgevroren stroken aanwezig waren”, reageerde Dacha na zijn wedstrijd. “De eerste echte winterkou maakte het er niet makkelijker op, maar dat gold voor iedereen”.

Foto: Tomas Sisk
Veerle Van Linden – Foto: Tomas Sisk

Bij de vrouwen was het uitkijken naar Veerle Van Linden en thuisloopster Jolien Van Hoorebeke. Van Linden nam al snel het commando over van enkele snel gestarte juniores. Ze werd op zo’n 30 meter gevolgd door Van Hoorebeke en Lore Tack. Van Linden leek haar voorsprong stelselmatig uit te bouwen, maar in de laatste ronde kwam Van Hoorebeke nog sterk opzetten. Toch kon de atlete van ASVO standhouden en met de overwinning naar huis lopen. De derde plaats van Lore Tack kwam niet meer in gevaar, waardoor ze naast Van Hoorebeke en Van Linden op het podium mocht plaatsnemen.

Bij de mannen stonden onder meer Kim Ruell, Thomas De Bock en Stijn De Vulder aan de start. Het was De Vulder die meteen de knuppel in het honderhoek gooide, dit moest hij echter snel bekopen. De Bock, Ruell, Beirouk en El Hassane sloten aan bij De Vulder en het was De Bock die een versnelling plaatste. De Vulder en Beirouk moesten hierdoor de rol lossen. Ruell controleerde hierna de wedstrijd door steeds de leiding te nemen. In de laatste ronde kwam El Hassane op een talud ten val en hij sleurde De Bock met zich mee. Hierdoor lag de overwinning voor het grijpen voor Ruell. De Bock naderde in de laatste hectometers nog tot op de hielen van Ruell, maar hij kwam net tekort. El Hassane werd derde, maar die had zich zo bezeerd bij zijn val dat zijn begeleider noodgedwongen Ruell en De Bock moest flankeren op het podium.

De uitslagen vindt u hier terug.