Met de CrossCup-Relays van zondag 26 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2014-15 zienderogen en om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Veerle Van Linden (ASVO) is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels”. De vice Belgisch Kampioene Veldlopen 2014 (Lange Cross Vrouwne) kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Foto: Tomas Sisk
Foto: Tomas Sisk

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
* Laten we zeggen dat ik na de zomer een gewone rustperiode heb ingelast en sinds een goeie maand de trainingen weer wat gerichter uitvoer. Dat gaat voorlopig goed, al lijkt het erop dat ik toch elk jaar wat inboet op snelheid. Ik blijf ook bij mijn 5 trainingen per week. Dat heb ik nu één jaar gedaan en het bevalt mij wel. Meer tijd voor andere hobby’s – op mijn leeftijd mag dat al eens :-)

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
* Ik ga een selectie van CrossCup-wedstrijden combineren met regionale wedstrijden. Tenminste, dat is het plan. De Relays doe ik mee met een juniorenteam van ASVO, verder hoop ik Roeselare, Hannuit en het BK te lopen. Mol sla ik zowiezo over. Ik zou ook graag nog eens wat wegwedstrijden meepikken, veel afwisseling dus.

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
* Ambities: de wedstrijden die ik meedoe, op waarde kunnen lopen. Dan bekijken of die waarde nog wel voldoende is om mee voorin te draaien. Zo niet, dan pas ik de wedstrijden aan mijn niveau aan.
* Verwachtingen: dat het toch nog altijd heel leuk blijft!

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
* Wel, ik kijk er echt naar uit om een aantal sterke jongeren aan het werk te zien: Louise Carton kan hopelijk bevestigen en doorgroeien dit jaar, Imana Truyers idem. Astrid Verhoeven en vooral Sofie Van Accom hebben zich heel sterk getoond op de piste dus ik wens ze een even succesvolle winter toe. Zenobie Vangansbeke mag eens van haar blessureleed verlost worden en weer mee komen knallen voorin. En Barbara Maveau heeft hopelijk snel haar oude ritme te pakken. (wie ben ik vergeten?-sorry!) Veel spanning, als je het mij vraagt. Goed zo!

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
* Sofie Van Accom.

Voor welke MegaSpike-atleten heeft u gekozen en waarom?
* Mats Lunders (LYRA – 19m), Dries Basemans (DCLA – 12m) en Jesse Stroobants (DCLA – 13m): alle drie toffe gasten en toevallig heel goeie lopers! Der zijn uiteraard nog sympathieke toppers, maar te duur ;-)
* Thomas De Bock (OEH – 10m): doorbraakjaar?
* Bart Verschoren (DAC – 1m): sympathieke, onverslijtbare streekgenoot
* Veerle Van Linden (DCLA – 18m): mezelf bij wijze van motivatie en zelfvertrouwen
* Sofie Van Accom (ACHL – 17m): mijn revelatie, uiteraard

* Lise Van Lierop (DCLA – 1m): ex-clubgenote, uit sympathie voor de Piet :-)
* Laurent Agnes (RESC – 6m): heeft zich deze zomer bewezen en zorgt meteen voor een Waals accent
* Hanne Reynaert (ASVO – 2m): clubgenote en opgenomen in het WW running team, dat moet goed gaan
> Totale waarde van “Loeptveurmoaikloaptrugveura” van Veerle: 99 miljoen;

Wat verwacht u van uw ingeschreven MegaSpike-ploeg?
* Ik heb geprobeerd een doordachte ploeg te maken, hopelijk uit zich dit ook in de verschillende standen. Veel succes iedereen met deze schitterende MegaSpike!

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be.

banner MegaSpikewinterkriebels