Met de Joker+ CrossCup Relays van zondag 25 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2015-16 zienderogen. Om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Veerle Van Linden (ASVO) is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels”. De nummer 3 van het Belgisch kampioenschap veldlopen (lange cross) kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Veerle Van Linden - Foto: Tomas Sisk
Veerle Van Linden – Foto: Tomas Sisk

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
* Gewoontjes. Ik ben sinds juli meer richting de halve marathon aan het trainen zonder dat ik hiervoor meer trainingen doe, ik blijf namelijk bij mijn vijf trainingen per week weliswaar met iets langer trainingswerk. ’t Is eens wat anders!

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
* Goh, de Relays voor mijn club ASVO, onze eigen cross in Oudenaarde, allicht Ertvelde, en verder hoop ik deze winter eens in het buitenland te lopen of aan wegwedstrijden deel te nemen. Maar vooral: niet te veel! Ik ben graag bij de gastjes thuis of met het gezinnetje op stap.

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
* Ik zou heel graag een goeie halve marathon lopen, ergens net onder 1u15. Wanneer en waar, daar heb ik nog geen flauw benul van. Mijn conditie schommelt en vooraf vastleggen waar het dan maar moet gebeuren, lijkt me nogal moeilijk. Tot nog toe is dat niet gelukt en ik ga er ook niet wanhopig achter streven. Low expectations dus!

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
* Ik denk niet dat ik nog kan spreken van rechtstreekse tegenstanders. Dus: niets. Maar ik verwacht wel van alle anderen dat ze er een spannend seizoen van gaan maken. Ieder op haar niveau, maar naar mijn mening zijn er meerdere dames aan elkaar gewaagd.

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
* Haha, hier ben ik heel slecht in! Ik weet het niet. En eigenlijk vind ik het maar goed ook dat het een verrassing zal zijn. Laat iedereen zich nu maar aangesproken voelen!

Voor welke MegaSpike-atleten heeft u gekozen en waarom?
* Louise Carton (ACME – 26m)
Abdelhadi El Hachimi (SMAC – 21m)
* Thomas De Bock (OEH – 16m)
* Sara Vande Velde (DUFF – 8m)
* Jolien Van Hoorebeke (RIEM – 8m) 
* Jonas Roels (LAT – 5m)
* Natalie Loubelle (DAMP – 5m)
* Hanne Reynaert (ASVO – 4m)
* Bart Verschoren (DAC – 2m)
* Ben Bauters (ASVO – 1m)
>> Klasse, ervaring & sympathie – een goeie mix zou ik zo zeggen!

Wat verwacht u van uw ingeschreven MegaSpike-ploeg?
* Allé hop… nog net op de valreep een ploeg ingeschreven! “Veerles Finest” – kan niet mis gaan, ahum :-)
Nee ik verwacht dat ze zich allemaal heel goed gaan amuseren in de crossen,  dat is het belangrijkste van allemaal. En alle andere atleten ook, uiteraard!

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be.

megaspike banner 2015-2016

winterkriebels