Veerle Van Linden mocht gisteren juichen op de veldloop in Ertvelde. Het leek een makkelijke overwinning te gaan worden voor de atlete van ASVO, maar op het einde kwam thuisloopster Jolien Van Hoorebeke nog gevaarlijk dicht. Toch kon ze aan het langste eind trekken en bleef ze van Hoorebeke een goede vijf seconden voor. Wij hadden een gesprek met Veerle na haar overwinning.

Van Linden behaalde gisteren haar derde zege in het veld van dit seizoen, na Deinze en Oudenaarde mocht ze ook Ertvelde op haar palmares schrijven.Het was overigens niet de eerste keer dat ze won in Ertvelde, in 2001 was ze ook al de beste. “Vrijdag heb ik ook gewonnen op de 5 km van de kerstcorrida in Tielt, het was een goede trainingswedstrijd met het oog op deze veldloop”, aldus Van Linden.

“Ik heb de CrossCup van Brussel aan me laten voorbijgaan omdat ik de modder vreesde, aangezien het die week onophoudelijk had geregend. Ik heb gehoord dat het blijkbaar allemaal nog goed mee viel, maar Brussel stond ook niet echt op de planning”, vertelde Veerle ons na de finish. “Vandaag was niet het parcours mijn grootste vijand, maar wel de omstandigheden. Ik heb al vaker problemen gehad met mijn ademhaling door de koude en vandaag was het toch wel extreem.”

“Dit was de laatste regionale veldloop van dit seizoen”, reageerde Van Linden. “Normaal gezien loop ik de CrossCup in Hannuit. In Rotselaar start ik niet want dat is geen parcours voor mij. Ik kamp met problemen aan mijn rug en bekken waardoor ik crossen met veel draaien en keren, zoals Rotselaar, liever achterwege laat. Als ik me optimaal voel dan start ik ook op de CrossCup in Dour. Twee weken later vindt het Belgisch kampioenschap in Wachtebeke plaats en daar hoop ik goed te kunnen presteren.”