Morgen staat in het Park Van Laken te Brussel dé cross der crossen op het programma. De 22e editie belooft opnieuw mooi te worden en de organisatie liet eerder deze week al weten dat ook de internationale tegenstand kan tellen. Veerle Van Linden zal bij de senioren vrouwen niet meestrijden. De ASVO-atlete vindt het sterk golvend parcours in Brussel maar niks en verschijnt daarom niet aan de start. Anders is het bij Simon Debognies, die in zijn eerste korte cross van het seizoen maar al te graag wou bewijzen dat hij in goede doen verkeert. Sinds dinsdag kampt hij evenwel met ziekte en daarom wordt hij verplicht om forfait te geven voor de cross van morgen. Alex Kibet, die eerder deze week nog problemen ondervond met zijn visum, zal wel van de partij zijn. Na zijn overwinning van vorig jaar, worden hem de meeste winstkansen toegedicht.