Veerle Van Linden behaalde vandaag haar eerste overwinning van het seizoen in Deinze. Van Linden liet respectievelijk Barbara Maveau en Astrid Verhoeven achter zich. De 38-jarige atlete kon in de laatste ronden weglopen van haar metgezellen en kwam solo aan. “Ik ben erg tevreden met deze overwinning en zeker tegen zo’n sterke concurrentie”, blikt Van Linden terug. Een bijdrage van Michiel Baetens.

Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

Omdat ze niet naar Mol was gekomen zocht Van Linden een wedstrijd tussenin, de gekende veldloop in Deinze leek daar de perfecte keuze voor. “Ik hoopte op wat concurrentie en toen ik Barbara zag was ik wel blij. Zij was ziek in de week van Mol en zocht ook iets tussenin. In de eerste twee ronden ging ze enorm hard, ik had zelfs moeite om haar tempo te volgen. Gelukkig kon ik op het einde nog versnellen en kon niemand volgen.”

In Roeselare zien we Van Linden opnieuw aan het werk in de CrossCup. “Ik hoop dat ik mee kan spelen met de andere Belgen. In Gent was ik ongeveer even snel als Veerle Dejaeghere en Louise Carton dus ik denk wel dat ik mezelf een kans mag geven.  Als de Belgische delegatie een ploeg stuurt naar het EK zou ik het wel fijn vinden om mee te gaan maar als ik zie dat het verschil met de eerste te groot is blijf ik liever thuis. Het is dus zeker geen doel dit seizoen.”

Van Linden loopt dit jaar slechts enkele manches van de CrossCup en laat het klassement vallen. “Ik pik hier en daar nog wel een manche mee om de concurrentie op te zoeken maar de hele Crosscup laat ik vallen. Brussel is een zware omloop dus blijf ik daar liever weg als het veel geregend heeft, dan loop ik liever een corrida als afwisseling. In Rotselaar kom ik zeker niet aan de start, al dat draaien en keren ligt me niet. Daarna zien we wel, ik kom sowieso aan de start in Hanuit en misschien ook nog in Dour als de vorm goed zit. Ik loop dus mee waar ik wil en kan zo zonder al te veel stress naar het BK gaan”, besluit ze.